Evropska komisija je 13. aprila 2010. godine objavila
Javni poziv za finansiranje eko-inovativnih projekata

Evropska komisija je 13. aprila otvorila Javni poziv za finansiranje eko- inovativnih projekata. Poziv će biti otvoren do 9. septembra 2010. godine, ukupno raspoloživa sredstva su 35 miliona evra, za okvirno 50 projekata. Finansiraće se do 50% troškova projekata.
Pored članica EU, pravo na učešće imaju pravna lica iz naše zemlje i drugih zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za pridruživanje EU. Poziv je prevashodno namenjen malim i srednjim preduzećima koja su razvila „zeleni“ proizvod, proces ili uslugu, koji su tehnički uspešno demonstrirani, ali zbog određenih rizika još uvek nisu prodrli značajnije na tržište i zbog toga im je potrebna podrška.
Finansiraće se projekti koji imaju inovativni karakter, značajan pozitivan uticaj na okolinu i tržišnu vrednost. Takođe treba da pokažu dodatu vrednost na evropskom nivou. Prioritetni sektori su:

  • recikliranje materijala,
  • industrija hrane i pića,
  • „zelenije“ poslovanje (smanjenje negativnog uticaja načina proizvodnje i potrošnje na prirodne resurse) i
  • održivo građevinarstvo.

Šire informacije i dokumentacija za poziv se mogu naći na adresi: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/application_en.htm

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">