Reklama

Izvor: http://www.agrobiznis.net/

Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja su danas u Novom Pazaru najavili i prezentovali predstojeći rogram obuke iz preduzetništva za žene u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja, u sklopu programa “Žene u agrobiznisu“ održaće program obuke iz preduzetništva za žene u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu. Pozvani ste da prisustvujete prezentaciji programa obuke koja će se održati u ponedeljak, 21. novembra u hotelu Tadž u Novom Pazaru, od 11:00 do 12:00.Obuka iz preduzetništva za žene iz Novog Pazara biće održana u periodu od novembra 2011. do februara 2012. godine. U sklopu obuke, žene će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis. Nakon završene obuke, žene će imati priliku da konkurišu za bespovratna finansijska sredstva kod Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja, koja je odvojila sredstva za finansiranje 30 biznis planova. USAID-ov Agrobiznis projekat i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja od jula ove godine zajednički rade na promovisanju preduzetništva među ženama iz ruralnih krajeva Srbije. Predviđeno je da USAID-ov Agrobiznis projekat finansira obuke u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, a da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja obezbedi bespovratna finansijska sredstva koja će omogućiti da žene sa najboljim biznis planovima započnu svoj agrobiznis. Za svaki biznis plan može se dobiti do 15.000 američkih dolara (1,1 miliona dinara).USAID-ov Agrobiznis Projekat je tokom 2010. godine pokrenuo program Žene u agrobiznisu sa ciljem da omogući ravnopravno učešće žena u agrobiznisu i time poveća konkurentnost srpske poljoprivrede. Do sada je 300 žena je prošlo kroz obuku u oblasti osnova preduzetništva. USAID-ov Agrobiznis projekat je do sada dodelio ukupno 160.000 dolara bespovratnih sredstava za započinjanje agrobiznisa 11 žena, dok je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja pomogla tri zene iz opština u resoru Kancelarije sa ukupno 40.000 dolara.USAID-ov Agrobiznis projekat je deo širih aktivnosti koje se sprovode u cilju obezbeđenja bržeg i održivijeg ekonomskog razvoja u Srbiji. Projekat radi na povećanju izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda, podsticanju zapošljavanja u poljoprivredi, povećanju efikasnosti i konkurentnosti i stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje agrobiznisa u Srbiji.Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u čijoj se nadležnosti nalazi 48 opština, nastoji da kroz različite projekte i aktivnosti predstavi potencijale svake od opština i da stvori stimulativan ambijent za privlačenje domaćih i stranih investicija u nedovoljno razvijena područja u Srbiji.
Obuka iz preduzetništva za žene iz Novog Pazara biće održana u periodu od novembra 2011. do februara 2012. godine. U sklopu obuke, žene će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis. Nakon završene obuke, žene će imati priliku da konkurišu za bespovratna finansijska sredstva kod Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja, koja je odvojila sredstva za finansiranje 30 biznis planova.

USAID-ov Agrobiznis projekat i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja od jula ove godine zajednički rade na promovisanju preduzetništva među ženama iz ruralnih krajeva Srbije.

Predviđeno je da USAID-ov Agrobiznis projekat finansira obuke u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, a da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja obezbedi bespovratna finansijska sredstva koja će omogućiti da žene sa najboljim biznis planovima započnu svoj agrobiznis. Za svaki biznis plan može se dobiti do 15.000 američkih dolara (1,1 miliona dinara).

USAID-ov Agrobiznis Projekat je tokom 2010. godine pokrenuo program Žene u agrobiznisu sa ciljem da omogući ravnopravno učešće žena u agrobiznisu i time poveća konkurentnost srpske poljoprivrede. Do sada je 300 žena je prošlo kroz obuku u oblasti osnova preduzetništva. USAID-ov Agrobiznis projekat je do sada dodelio ukupno 160.000 dolara bespovratnih sredstava za započinjanje agrobiznisa 11 žena, dok je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja pomogla tri zene iz opština u resoru Kancelarije sa ukupno 40.000 dolara.

USAID-ov Agrobiznis projekat je deo širih aktivnosti koje se sprovode u cilju obezbeđenja bržeg i održivijeg ekonomskog razvoja u Srbiji. Projekat radi na povećanju izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda, podsticanju zapošljavanja u poljoprivredi, povećanju efikasnosti i konkurentnosti i stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje agrobiznisa u Srbiji.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u čijoj se nadležnosti nalazi 48 opština, nastoji da kroz različite projekte i aktivnosti predstavi potencijale svake od opština i da stvori stimulativan ambijent za privlačenje domaćih i stranih investicija u nedovoljno razvijena područja u Srbiji.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">