Reklama

Agrobiznis projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine i gradovima Novim Sadom, Suboticom i Nišem, u sklopu programa Žene u agrobiznisu održaće program obuke iz preduzetništva za žene.

Pozvani ste da prisustvujete prezentacijama programa obuke koja će se održati na sledećim lokacijama:

Niš – 28. februar 2012 – Hotel My Place – 12:00
Novi Sad – 05. mart 2012 – Zgrada pokrajinske vlade – 12:00
Subotica – 06. mart 2012 – Medija centar Gradske kuće – 12:00

Obuke iz preduzetništva za žene iz navedenih gradova biće održane u periodu od marta do maja 2012. godine. U sklopu obuka, učesnice će se upoznati sa osnovama preduzetništva i pisanjem biznis planova, kako bi mogle da započnu sopstveni agrobiznis.

Predviđeno je da USAID-ov Agrobiznis projekat finansira obuke u Nišu, Novom Sadu i Subotici, a da lokalne samouprave Niša i Subotice i Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine obezbede bespovratna finansijska sredstva kojim će se omogućiti da žene sa najboljim biznis planovima započnu svoje delatnosti. Za svaki od 15 odabranih biznis planova biće omogućeno do 500.000 dinara.

Nedavno su okončane obuke kojima je prisustvovalo 120 žena iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice, Prijepolja, Nove Varoši, Priboja, Kučeva, Žagubice, Žabara, Majdanpeka, Malog Crnića, Golupca i Petrovca na Mlavi. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja je obezbedila bespovratna finansijska sredstva kojim će omogućiti da 30 žena iz ovih opština sa najboljim biznis planovima započnu svoj agrobiznis.

USAID-ov Agrobiznis Projekat je tokom 2010. godine pokrenuo program Žene u agrobiznisu sa ciljem da omogući ravnopravno učešće žena u agrobiznisu i time poveća konkurentnost srpske poljoprivrede. Do sada je 300 žena prošlo kroz obuku u oblasti osnova preduzetništva a USAID-ov Agrobiznis projekat je dodelio ukupno 160.000 dolara bespovratnih sredstava za započinjanje agrobiznisa 11 žena.

Izvor: USAID

  • Autor
    Članci
  • Komentari (1)
    Član 6.363

    Vrlo sam zainteresovana za obuku „zene u agrobiznisu“ kada ce biti odrzana u Novom Sadu.Nazalost nisam bila na prezentaciji.

Odgovor na: Početak preduzetničkih obuka za žene u Nišu, Novom Sadu i Subotici

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">