Reklama

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja objavilo je danas javne pozive za bespovratna sredstva za podršku razvoju inovativnih klastera i podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) za jačanje inovativnosti. Mere podrške razvoju inovativnih klastera i MSPP za jačanje inovativnosti Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i mrežom regionalnih agencija.

Ciljevi mera podrške razvoju inovativnih klastera su jačanje kapaciteta preduzeća za tehnološki razvoj i inovacije kroz partnerstvo među preduzećima i uspostavljanje strateškog partnerstva radi rasta specijalizacije. Bespovratna sredstva treba da doprinesu i povećanju obima i vrednosti prometa preduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i uspostavljanju saradnje sa klasterima u regionu i pripremi za zajedničke projekte. Za novoosnovane inovativne klastere predviđena su bespovratna sredstva od 200.000 dinara do maksimalno dva miliona, a za postojeće klastere od minimalno milion do maksimalno deset miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 16. jul 2011. godine, prijave se predaju lično ili preporučenom poštom najbližoj regionalnoj agenciji.
Zainteresovani informacije mogu dobiti u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj na brojeve telefona 019/445-311 i 011/2-060-829.

Mere podrške MSPP za cilj imaju podršku razvoju inovacija, povezivanje MSPP sa naučnim institucijama i transfer znanja, povećanje vrednosti i obima prometa MSPP na tržištu i rast broja MSPP koja ulažu u inovativne aktivnosti. Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju mala i srednja preduzeća, preduzetnici koji vode dvojno knjigovodstvo i zadruge. Iznos bespovratne pomoći za MSPP, ne može biti manji od 100.000 dinara ni veći od milion i po.

Rok za podnošenje prijava je 15. jun 2011. godine, prijave se predaju lično ili preporučenom poštom najbližoj regionalnoj agenciji.
Zainteresovani informacije mogu dobiti u Nacionalnoj agenciji za regionalni razvoj na brojeve telefona 019/445-364 i 011/2-060-832.

Za oba javna poziva važi da privredni subjekti koji se prijave mogu da ostvare pravo na sufinansiranje do 50 odsto troškova, bez poreza na dodatu vrednost.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">