Irska konsultantska kuća za međunarodni razvoj (IDI) angažovana je na sprovođenju Projekta za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP). Projekat finansira Evropska unija, a realizuje ga Delegacija Evropske komisije u Republici Srbiji, kao deo tehničke pomoći namenjene Republici Srbiji u cilju razvoja konkurentnosti i promocije izvoza.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza glavni su partneri u sprovođenju SECEP programa. Razvoj lanca lokalnih dobavljača (SSDP) jedna je od komponenti koja se sprovodi u okviru SECEP programa, koja ima za cilj razvoj konkurentnog lanca lokalnih dobavljača, koji će moći da ispune kriterijume multinacionalnih kompanija, koje posluju u Srtbiji i regionu.Unapređenjem menadžerskih i proizvodnih mogućnosti program će pomoći domaćim preduzećima da posluju sa multinacionalnim kompanijama i tako postanu deo globalnog dobavljačkog lanca.

Mala i srednja preduzeća koja su zainteresovana da se uključe u Projekat razvoja lanca lokalnih dobavljača, mogu da se prijave najkasnije do 15. februara 2010. godine, do 17:00 časova.

Preduzeća koja mogu da konkurišu za učešće u programu treba minimalno da ispunjavaju sledeće uslove: da imaju najmanje 20, a najviše 250 zaposlenih radnika na neodređeno vreme; da imaju godišnji promet ne manji od 40.000.000 i ne veći od 5.000.000.000 dinara; da njihova imovina ne prelazi vrednost od 2.400.000.000 dinara; da uspešno posluju najmanje tri godine uzastopno u sektorima: automobilski, elektronski, informacione tehnologije, metalski, i pakovanje.

Zadatak programa je da pruži tehničko-konsultantsku pomoć odabranim preduzećima kako bi bila konkurentnija, postala dobavljači multinacionalnim kompanijama i povećala obim prodaje na međunarodnom tržištu.

Dodatne informacije možete dobiti u RPK Novi Sad putem telefona : 021/4802092, 4802061, kontakt osobe: Borko Lukač i Ljubica Mihajlović.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">