Reklama

U Pokrajinskom sekertarijatu za privredu, po rečima potpredsednika Vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekertara za privredu Ištvana Pastora u toku su dva konkursa za subvencionisanje nastupa vojvođanskih kompanija za nastupe na sajmovima. U pitanju je 12, 5 miliona dinara kojima bi se podržao sajamski nastup vojvođanske privrede na evropskim sajmovima koji se održavaju u prvoj polovini 2012. godine i sajmovima međunarodnog karaktera koji se održavaju u prvom kvartalu ove godine u Republici Srbiji.

Imajući u vidu da se u ovom periodu održavaju najznačajniji sajmovi turizma, pravo učešća na ovim sajmovima, pored turističkih privrednika imaju i turističke organizacije koje bi na ovim sajamskim manifestacijama promovisale turističku ponudu Vojvodine.

U martu i aprilu Pokrajisnki sekertarijat za privredu planira raspisivanje tri nova konkursa, kojima bi se obuhvatile sajamske manifestacije u zemlji i Evropi do kraja godine. Prvim bi se pokrio period drugog kvartala, kada se održava Poljoprivredni sajam u Novom Sadu i kada najveći iznos subvencija upravo odlazi za podršku nastupa vojvođanskih privrednika na ovoj sajamskoj priredbi. Druga dva konkursa bi pokrila nastupe kompanija, kako na evropskim, tako i domaćim sajmovima u periodu septembar – decembar. Ovim putem, Sekretarijat bi podžao vojvođansku privredu u 2012. godini, kroz subvencionisanje njenog nastupa na sajmovima sa preko 20 miliona dinara, što predstavlja značajno ulaganje u privredu, širenje tržišta, ali i promociju Vojvodine u Evropi.

Objedinjeni nastupi na sajmovima privrede i turizma, kao i prethodnih godina, biće organizovani u 2012. godini. Ovim putem, privrednici će takođe biti podržani u sajamskoj promociji u Budimpešti, Celju, Berlinu, Londonu, Milanu, Celju, Gornjoj Radgoni, Budvi i Rovinju.

Podrška regionalnih sajmova u Vojvodini takođe je aktivnost koja će se nastaviti i tokom 2012. godine. Organizatorima regionalnih sajmova u Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Novoj Pazovi i Bačkoj Topoli, Sekretarijat planira da, kao i prošle godine, usmeri određena sredstva u cilju kvalitetnije organizacije ovih sajamskih manifestacija, ali i stvaranja pretpostavki za nastup što šireg spektra izlagača na njima.

Sve informacije o aktivnostima Pokrajinskog sekretarijata za privredu nalaze se na sajtu Sekretarijata www.spriv.vojvodina.gov.rs

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">