Poštovane kolege, članovi magazina Tehnologija hrane. U ovih nekoliko rečenica obraćamo Vam se da bi Vam se izvinuli zbog tehničih grešaka uslijed kojih niste primali nedjeljni pregled vijesti iz prehambene industrije. Ovu tehničku grešku nismo odmah učili pa smo veliki broj članova uskratili ovih informacija. Sada je nadamo se ova greška otklonjena i nastavljamo dalje.

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da je proteklog mjeseca broj članova Tehnologije hrane prešao 2.000 i danas i danas imamo 2.110 članova.

U ovom kratkom uvodu želim da Vam proslijedim još par informacija. Ove nedjelje sam obavio razgovor sa pomoćnikom ministra za nauku prof. dr Viktorom Nedovićem oko organizovanja kongresa o hrani slijedeće godine u Beogradu, na kome ću biti u organizacionom timu. Povodom ovog skupa prof. Nedović je inicirao osnivanje Udruženja tehnologa. Profesor je obećao da će naći vremena za još jedan sastanak u oktobru na kome ću mu bliže predočiti ideje koje imam u vezi organizvanja prehrambenih inženjera. Sve informacije o ishodu sastanaka dobićete preko Tehnologije hrane.

Nove teme na forumu:

(5 pregleda)
Obuka za HACCP u 2009-oj god. (51 pregleda)
konzerve od mesa (43 pregleda)
Podrska forumu (37 pregleda)
(36 pregleda)
(20 pregleda)
(37 pregleda)
alergije glutena (52 pregleda)
Kakav tip mesa je Sangria! (68 pregleda)

Literatura: Prikazi knjiga ove nedjelje na Tehnologiji hrane:

Berza rada:

Sledi spisak tehnologa koji traže posao i koji su se javili na Tehnologiju hrane:

Seminari: Vrijeme održavanja

06.10.2009. Primena CEFTA sporazuma.
14 . Oktobar. 2009. Implementacija HALAL standarda u funkciji povećanja izvoza na tržište islamskih zemalja – sa popustom za članove Tehnologija hrane
5 – 7. Novembar Sabor mesara u Šimanovcima

Konkursi:

Vesti:

Spisak vijesti za proteklu nedjelju:

Zdravko Šumić, dipl. ing.
  • Zabrinutost laboratorija oko primjene Zakona o bezbednosti hrane7:55 AM Oct 2nd