Reklama

27-29. septembar 2012
BelExpo Centar, Beograd

Organizatori

Žižgin d.o.o.Kneza od Semberije 10a
11000 Beograd

tel/fax:
+381 11 308 65 45
+381 11 344 50 16

Aleksandar Berec
Project manager
aleksandar.berec@culinariafinefood.com

Miloš Marković
Project coordinator
milos.markovic@culinariafinefood.com

U Beogradu je od 23-25 septembra 2010. premijerno održan međunarodni specijalizovani sajam fine hrane – CULINARIA. Ovaj sajam je orijentisan prvenstveno ka profesionalnim kupcima i predstavlja prvi sajam fine hrane i pića u jugoistočnoj Evropi.

CULINARIA je po prvi put na jednom mestu spojiti proizvođače sa vodećim profesionalnim kupcima iz regiona i Evrope, koji snabdevaju velike trgovinske lance, specijalizovane radnje delikatesne hrane, hotele, restorane, institucije i ketering kompanije.

Unapređenjem proizvodnje i marketinga, zemlje jugoistočne Evrope su prerasle svoja tradicionalna tržišta dijaspore i izrasle u ozbiljne igrače na međunarodnom tržištu hrane.

U 2009. godini, zemlje regiona su izvezle hranu i poljoprivredne proizvode u vrednosti preko četiri milijarde dolara.
Fina hrana i piće iz jugoistočne Evrope su postali svetski poznati po izuzetnom ukusu i prvoklasnom kvalitetu. Zahvaljujući intenzivnoj potražnji, pojedini lokalni proizvođači su od svojih brendova načinili globalna imena. Tartufi i šumske pečurke iz jugoistočne Evrope danas su na jelovniku najboljih njujorških restorana, maline su poslastica u tokijskim dizajn hotelima, a sirevi, pršut, vina i voda postali su deo standardne ponude u delikatesnim prodavnicama Londona, Rima, Berlina, Moskve i Singapura.

Na sajmu CULINARIA su, između ostalog, bili predstavljeni: džemovi, slatka, voćni sokovi, šumske pečurke i tartufi, šunke i pršute, gurmanski sirevi, med iz ekološki očuvanih sredina, najčistija izvorska voda, vina i rakije, biljni čajevi i sve vrste organske hrane.

Proizvodi na sajmu fine hrane CULINARIA predstavili su strast i posvećenost umešnih domaćina da proizvedu hranu o kojoj se priča, koja se sanja i u kojoj se uživa svim čulima.

CULINARIA je održana u BelExpo Centru u Beogradu, uz podršku USAID Agrobiznis projekta, GTZ-a, Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, SIEPA-e i Privredne komore Srbije.

USAID u Srbiji pomaže već sedam godina srpskim kompanijama da povećaju svoj izvoz. Prko 200 firmi je do sada uspostavilo nove kontakte sa kupcima putem međunarodnih sajmova u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Japanu, Dubaiu i posebno u SAD-u.

Ipak, samo je ograničen broj kompanija iz različitih sektora mogao svake godine da iskoristi ovu mogućnost. Zbog toga je CULINARIA osmišljena tako da dovede kupce u Srbiju i omogući mnogo većem broju malih i srednjih agrobiznisa da povećaju svoju prodaju u zemlji i inostranstvu.

Beograd nije samo logistički centar jugoistočne Evrope, on sve više postaje i ekonomski centar, zbog čega CULINARIA i nije samo srpski sajam. To je međunarodni sajam koji nudi kompanijama iz čitavog regiona i šire, mogućnost da sretnu nove kupce, steknu nova saznanja od stručnjaka za različita tržišta i da razmene iskustva.

Proizvodjačima se pruža prilika da bez velikih troškova izlaganja koji su inače neminovni na velikim svetskim inostranim sajmovima prikazu svoju proizvode i pronadju put do rafova velikih svetskih trgovinskih lanaca.

Svet odavno traga za lokalnim i autentičnim premium ukusima. Mnogi proizvodi iz te oblasti već su pronašli svoje mesto na policama u najvećim svetskim metropolama – Njujorku, Rimu, Parizu, Moskvi, Tokiju…

Pronadjite najkraći, najbolji, najbrži i najefikasniji put od vaših proizvoda do profesionalih kupaca. I najjeftiniji…

Prijava za izlagače

Zašto izlagati?

Culinaria fine food na jednom mestu povezuje proizvođače hrane i pića sa vodećim profesionalnim kupcima iz regiona i Evrope, koji snabdevaju velike trgovinske lance, specijalizovane radnje delikatesne hrane, hotele, restorane, škole, bolnice, institucije i ketering kompanije.

Na ovom sajmu možete ostvariti važne poslovne kontakte iz oblasti gurmanske hrane sa dobavljačima, kupcima, izvoznicima, uvoznicima, špediterima, prodavcima opreme, trgovačkim kućama, marketinškim agencijama, kao i ostalim target grupama koje su od suštinske važnosti za vaše poslovanje. Geografski položaj Srbije i njenog glavnog grada Beograda daje širinu u potražnji i ponudi cele Evrope.

Prava i obaveze izlagača

A. Izlagaci (termin koji ukljucuje glavnog izlagaca i onog ko sa njim deli štand) podležu uslovima, pravima i obavezama datim ovim ugovorom i svaka promena mora biti dostavljena u pismenoj formi i potpisana od strane odgovornog lica iz BelExpo, koji ce imati pravo da tumaci i da promeni ova pravila, pod uslovom da te promene i dodaci ne ugrožavaju prava rezervisana za izlagaca po ovom ugovoru, i ne povecavaju odgovornosti njegovih sponzora, agenata i zaposlenih.

Za posetioce

Who are visitors?

Culinaria fine food is open to trade visitors only. The following groups are permitted to attend: food and beverage retailers and wholesalers, trading cooperatives, drugstores, food importers and exporters, food traders, the food industry and suppliers to the food industry, HORECA – hotels, restaurants, catering professionals.

Visitors must be able to provide proof of their trade visitor status when acquiring their entrance tickets.

Sign-in Form/Prijava

Sponzori i partneri

Sponzorstvo je odlična prilika da se kompanije približe svojim ciljnim grupama i predstave svoje proizvode ili usluge.
Svrha sponzorstva je da stvori pozitivnu sliku o kompaniji, njenim uslugama i kvalitetu proizvoda.

Zašto sponzorisati Culinariu?

Sponzorstvo ovog sajma omogućava Vam da budete drugačiji od konkurencije, održavate i unapredite svoj korporativni imidž, ostvarite dobre poslovne kontakte i budete deo jednog uglednog događaja.

Sponzorski paketi su prilagodljivi Vašim potrebama i zahtevima.

Ukoliko ste zainteresovani za sponzorstvo ovog događaja možete nas kontaktirati.

Osoba za kontakt: Aleksandar Berec, Menadžer projekta
e-mail: aleksandar.berec@culinariafinefood.com