„MLADI I SELO – Program podrške mladima u ruralnim područjima“

Otvoreni poziv za učešće na sajmu hrane koju proizvode mladi u Srbiji kojim se obeležava Medjunarodni dan hrane u Novom Bečeju

Centar za unapredjenje preduzetništva mladih u saradnji sa partnerima u okviru projekta „MLADI I SELO – Program podrške mladima u ruralnim područjima“ poziva sve zainteresovane mlade, zadruge, neformalne grupe i udruženja mladih, koji samostalno proizvode poljoprivredno – prehrambene proizvode, da se uključe u obeležavanje Medjunarodnog dana hrane koji će biti održan u Novom Bečeju, 16. oktobra 2013. godine.

Kako je Medjunarodni dan hrane i dan onih koji žive u siromaštvu i pate od neuhranjenosti, obeležavanje Medjunarodnog dana hrane u Srbiji će imati i humanitarni karakter. Pozivamo sve zainteresovane da na sajmu hrane prikažu svoje gotove poljoprivredno – prehrambene proizvode: gotova jela, zimnica (ajvar, džem, slatko,…), med, pekarsko-poslastičarske proizvode (pite, gibanice, proje, kolače, torte, štrudle,…) voće, povrće, sokove, mlečne i proivode od mesa, i sl.

Svi zainteresovani će moći na štandovima da izlože, predstave i prodaju svoje pripremljene poljoprivredne i prehrambene proizvode, kao i da deo hrane doniraju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Obeležavanje Medjunarodnog dana hrane u Srbiji podržaće Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa USAID Projektom održivog lokalnog razvoja i opštinom Novi Bečej.

Kroz projekat „MLADI I SELO – Program podrške mladima u ruralnim područjima“ kojim Centar za unapredjenje preduzetništva mladih i Ministarstvo omladine i sporta podržavaju razvoj omladinskog aktivizma u ruralnim područjima, od 114 prijava na Konkurs „MLADI I SELO„ finansira se 18 mini-projekata u ukupnom iznosu od milion dinara na teme: podsticanja poljoprivredne proizvodnje, očuvanja tradicije i razvoja omladinskog ruralnog turizma.

Medjunarodni dan hrane ustanovljen je od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) kako bi se podigla svest ljudi i širila znanja i informacije o stvaranju „sveta bez gladnih“ i obeležava se svake godine 16. oktobra.

Molimo sve zainteresovane učesnike da prijave svoje učešće do 14. oktobra 2013. godine putem telefona: 061/30-66-777 ili na mail office@cupm.org.rs. Prilikom prijavljivanja potrebno je opisati proizvod koji će biti predstavljen. Za učesnike sajma biće obezbedjena refundacija troškova prevoza. Centar za unapredjenje preduzetništva mladih će sve prijavljene obavestiti o narednim koracima.

Ovom prilikom obaveštavamo mlade koji žive u ruralnim područjima Srbije da će naredna projektna aktivnost biti formiranje Asocijacije ruralne omladine Srbije, kao reprezentativnog saveza ruralnih udruženja mladih iz cele Srbije.

Za više informacija možete da nas kontaktirate na:
office@cupm.org.rs,
telefon: 061/30-66-777,
kao i na www.facebook.com/czupm?ref=hl