Reklama

U cilju promocije izvoza Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), u skladu sa Pravilnikom o organizaciji nastupa domaćih privrednika na međunarodnim sajmovima, objavljuje Javni poziv za učešće na sajmu „World Food Moscow 2013“ koji će se održati od 16. do 19. septembra 2013. godine u Moskvi, Rusija.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

World Food Moscow”je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već više od 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, u sajamskom prostoru Ekspocentar. U 2012. godini, na površini od približno 56.000 m² svoje proizvode je predstavilo 1.602 izlagača (15% više nego 2011. godine) iz 69 zemalja. Tokom četiri dana, sajam je obišlo 26.336 specijalizovanih kupaca i distributera, koji su za cilj imali pronalazak novih dobavljača i praćenje tržišta.

World Food Moscow čini nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima (voće i povrće, mleko i mlečni proizvodi, meso i riba, konditorski proizvodi, čaj i kafa), a pokazao se kao idealan za potpisivanje ugovora, promociju proizvoda i proučavanje tržišta.

Prijave se podnose na propisanom formularu putem elektronske pošte na olivera.curcin@siepa.gov.rs za voće i povrće ili nemanja.jovanovic@siepa.gov.rs za meso i mesne prerađevine ili faksom na 011/3398-814. Rok za prijavu je 9. april 2013. godine.

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuje Komisija u skladu sa Pravilnikom o organizaciji nastupa domaćih privrednika na međunarodnim sajmovima.