U cilju promocije izvoza, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS), u skladu sa Pravilnikom o organizaciji nastupa domaćih privrednika na međunarodnim sajmovima, objavljuje

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE

NA SAJMU „PRODEXPO 2014”

SIEPA prvi put organizuje nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda na sajmu “PRODEXPO 2014” koji će se održati od 10. do 14. februara 2014. godine u Moskvi, Rusija.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Sajam “Prodexpo” predstavlja vodeći sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Ruske Federacije koji ima tradiciju dugu 20 godina, a u 2014. godini po 21. put sajam otvara svoje kapije specijalizovanim kupcima i distributerima kojima je cilj pronalazak novih dobavljača i praćenje tržišta.

Sajam se održava na prostoru površine 47.000 m2 na kome izlažu predstavnici iz 64 zemlje sveta. U 2013. godini sajam je posetilo više od 98.000 posetilaca (najveći broj posetilaca je sa ruskog govornog područja), od čega 94% čine stručni posetioci među kojima su predstavnici maloprodajnih objekata, prerađivači, distributeri, ketering i hotelijerstvo.

U 2014. godini Srbija se predstavlja sa svojim proizvodima na površini od 86 m2. Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snosi SIEPA, a izlagači snose troškove participacije za učešće na sajmu u iznosu od 57.276 RSD, koja obuhvata troškove dizajna kataloga izlagača, troškove upisa u sajamski katalog i elektronske medije, troškove vode, struje, internet na nacionalnom štandu i troškove održavanja štanda.

Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda iz oblasti prehrambene industrije.

Popunjene prijave primaće se do ponedeljka, 4. novembra 2013. godine, a možete ih poslati putem elektronske pošte na igor.novakovic@siepa.gov.rs i nemanja.jovanovic@siepa.gov.rs, ili putem faksa na broj 011 / 3398 814.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od 5 privrednih subjekata SIEPA zadržava pravo da bez ikakvih posledica otkaže nastup na sajmu. U okviru nacionalnog štanda na sajmu „PRODEXPO 2014” može izlagati najviše 9 izlagača. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju zavisiće od:

  • vremena podnošenja prijave,
  • visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
  • uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji SIEPA,
  • od broja nastupa na sajmu u organizaciji SIEPA,
  • postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i slično.

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuje Komisija u skladu sa Pravilnikom o organizaciji nastupa domaćih privrednika na međunarodnim sajmovima.

Za sve neophodne informacije, kontaktirajte nas na telefone 011 / 3398 550, 3398 644, 3398 243.

Srdačno,

SIEPA