Plakat-Sajam-sljiva-Osecina

Poštovani,

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će ovogodišnji

Sajam šljiva u Osečini biti održan
od 30. avgusta do 1. septembra 2013. godine.

Organizatori ove privredno-turističke i kulturno-zabavne manifestacije su
Opština Osečina u saradnji sa Turističkom organizacijom „Podgorina“,
uz podršku Vlade Republike Srbije preko resornih ministarstava.

Osmi po redu Sajam šljiva u Osečini

Manifestacija koja promoviše “plavo blago“

Osečina, 16. avgust 2013. godine – Jedna od najznačajnijih manifestacija u regionu koja promoviše „kraljicu voća“ – Sajam šljiva u Osečini biće održana, osmi put po redu, od 30. avgusta do 1. septembra 2013 godine. Za to vreme svoje najkvalitetnije proizvode predstaviće preko 120 izlagača iz regiona, a očekuje se da će Sajam tradicionalno posetiti veliki broj privrednika, javnih ličnosti iz oblasti politike, kulture, sporta, medija, nevladinih organizacija. Organizatori ove privredno-turističke i kulturno-zabavne manifestacije su Opština Osečina u saradnji sa Turističkom organizacijom „Podgorina“, uz podršku Vlade Republike Srbije preko resornih ministarstava.

Cilj Sajma šljiva u Osečini je promocija i afirmacija šljive i proizvoda od ovog voća kao prepoznatljivog srpskog proizvoda po evropskim standardima. Međunarodnog je karaktera, te će i ove godine okupiti izlagače iz Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Osečanska Podgorina je najpoznatija po uzgajanju, preradi i trgovini šljiva i proizvoda od nje. Ima preko milion stabala šljive, veliki broj sušara i pogona za dopremu šljive.

Sajam šljiva u Osečini je plasirao svoja četiri proizvoda: pekmez od šljiva, šljivin kolač, karaban (pravi se od suvih šljiva, oraha i meda) i šljivovicu. Svi ovi proizvodi su napravljeni po tradicionalnoj recepturi, potpuno su prirodni, bez konzervansa, sa neponovljivom aromom.

Tokom Sajma biće održana stručna predavanja, a neke od tema su i „Lokalne uprave i finansiranje poljoprivrede“, Regionalne privredne komore Valjevo, „Domaće i novostvorene sorte šljiva“, dr. Milan Lukić, „Savremena tehnologija gajenja šljive“, dr. Rade Miletić.

Da je Sajam manifestacija sa ozbiljnim programom za sve generacije potvrđuje i dečiji program. Tako će i ove godine biti organizovana izložba umetničkih predmeta koje su napravila deca, kao i dečiji maskenbal koji je prošle godine podigao lestvicu u kreativnosti.

Kažu da šljiva koja raste u Osečini ima neponovljivu aromu.
Dobro došli na Sajam šljiva u Osečini od 30. avgusta do 1. septembra 2013. godine!

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Sandra Dominik
PR Sajama šljiva Osečina
060 / 72 606 70