Reklama

Izvor: Privredna komora Srema

Za međunarodni sajam gospodarstva ove godine (13-17. april) naša zemlja je prihvatila ponudu organizatora da bude ‘’zemlja partner’’ kako bi svojim značajnim predstavljanjem povratila lidersku poziciju u regionu.

U organizaciji nastupa učestvovaće ministarstva: ekonomije, trgovine, spoljnih poslova i kulture, kao i turistička organizacija Srbije.

Za realizaciju nastupa zaduđeni su Privredna komora Srbije (PKS),Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Sajam će otvoriti predsednik Srbije gospodin Boris Tadić uz prisustvo premijera gospodina Mirka Cvetkovića i više ministara.

Sajam se održava na prostoru od 30.000 m2 sa preko 700 izlagača iz preko 40 zamalja sa preko 50.000 posetioca i oko 270 akreditovanih predstavnika medija.

Na sajmu su zastupljeni: građevinarstvo, autoindustrija, poljoprivreda i prehrana, drvna i hemijska industrija, tehnologija i telekomunikacija, bankarstvo i osiguranje,grafika i izdavaštvo, komunalna oprema turizam i sport.

Potencijali srpske privrede biće predstavljeni na 48 pojedinačnih štandova i 335 m2 za predstavljanje regiona.

Zainteresovane kompanije iz Srema mogu na ovom sajmu da se predstave: pojedinačno na sopstvenom štandu veličine 12 m2 ili više po ceni od 500 Eura za standardno uređeni prostor ili na kolektivnom štandu Sremske privredne komore besplatno.

Ove godine od 13. do 17. aprila na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru obezbeđen je centralni deo štanda za predstavljanje Regionalnih privrednih komora i njihovih privredno-turističkih potencijala. U tu svrhu Sremska privredna komora je dobila na korišćenje štand od 20m2 opremljen sa 3 sajamske vitrine, 1 pultom, stolom sa 4 stolice. Predstavljanje Komore će biti uvršteno u zvanični program Sajma.

Sremska privredna komora Vas poziva da se BESPLATNO predstavite, na pomenutom Sajmu, na jedan od sledećih načina:

  • da predstavnik firme sa Vašim eksponatima bude dežuran 1 ili sve dane na Sajmu,
  • da nama dostavite eksponate, video prezentacije, kataloge, a za Vašu prezentaciju će biti zaduženo lice na Sajmu.

Kako će na Sajmu biti organizovani poslovni susreti i bilateralni razgovori privrednika BiH, Hrvatske i Srbije, Sremska privredna komora Vas poziva da budete član sremske privredne delegacije (troškove prevoza snosi Komora).

Krajnji rok za prijavu je 10.02.2010. godine.

Svi zainteresovani mogu se javiti na tel: 022/ 610 778