Reklama


Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da će 2. Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma biti održan u istorijski važnom i prelepom ambijentu paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu u Beogradu, 05. i 06. maja 2012. godine od 12 do 22 časa. Na festivalu, gde je ulaz tradicionalno besplatan za posetioce, biće održan niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva, gastronomije, medicine i drugih oblasti. Posetioci će biti u prilici da isprobaju trajne delikatese, sireve, masline i jela i da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina. Očekujemo da će se javnosti predstaviti više od 70 izlagača, predavanja će obuhvatiti više od 60 tema vezanih za vino, gastronomiju i vinski turizam, dok će u programima na bini učestvovati više od 200 učesnika.

Ovaj festival je drugačiji od klasičnih sajmova i salona, jer smo uneli živost začinjenu sa korisnim edukativnim predavanjima i praktičnim radionicama, kulturnim i muzičkim programom koje vode poznate ličnosti iz sveta muzike poput Maje Volk i Fado benda, Mediteraneo gitarskog orkestra, Marry Gospel – internacionalnog muzičkog hora, Nuestra Luz – nadaleko poznate plesne flamenko grupe, kao i mnogih drugih. Zatvaranje festivala obeležiće čuveni kabare Gorana Sultanovića ‘Putuj Evropo’.

Kao atraktivan deo manifestacije, a u domenu gastro sekcije, ističemo projekat ‘Kulinarska radionica’. U dogovoru sa renomiranom školom kuvanja ‘Il Primo’ iz Beograda, napravićemo kulinarsku radionicu na kojoj će se pripremati mediteranski specijaliteti na samom festivalu, gde će žiri za ocenjivanje biti publika koja će u interaktivnom odnosu sa gastro šefovima degustirati napravljene specijalitete.

Organizator prolećnog festivala ’Mediteraneo’ je preduzeće ’Style & Design Group d.o.o.’ iz Beograda pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Privredne komore Srbije, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Turističke organizacije Srbije i VIVIS – Udruženja vinogradara i vinara Srbije. Ciljna grupa festivala su konzumenti, proizvođači i distributeri vina, proizvođači i distributeri zdrave hrane i delikatesa, turističke agencije i institucije, somelijeri, F&B menadžeri, kao i svi punoletni građani svih struktura i profila.

Za više informacija pogledajte našu web stranicu: www.mediteraneofestival.com ili nas kontaktirajte telefonom: 061 108 41 22.

Dobrodošli na prolećni ‘Mediteraneo’ festival vina, gastonomije i vinskog turizma