Izvor: PKS

Od 11. do 13. februara na Beogradskom sajmu održaće se šesti Brend Fer, poslovno edukativna manifestacija posvećena brendovima i naprednim tržišnim komunikacijama.

Svoje učešće na ovoj manifestaciji imaće i Privredna komora Srbije kroz Beogradski CEFTA forum, čiji je pkrovitelj, jer je od 1. januara Srbija predsedavajući CEFTA regiona. Na sajmu Brend Fer nastupiće i naša najveća osiguravajuća kuća „Dunav osiguranje“, a ugovor o nastupu na ovoj manifestaciji i saradnji sa Brend Fer-om potpisali su Milenka Mila Jezdimirović, generalna direktorka „Dunav osiguranja“ i Milivoje Radovanović, direktor Brend Fer-a.

Za razliku od ranijih manifestacija Brend Fer-a, ovogodišnji izlazi iz lokalnih okvira i dobija regionalni karakter jer će se na sajmu pojaviti značajne i poznate kompanije iz regiona, a sama manifestacija održava se u godini kada Srbija predsedava CEFTA asocijacijom – naglasio je Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije. – Sve zemlje potpisnice CEFTA sporazuma i njihove najveće kompanije biće prisutne na Beogradskom CEFTA forumu koji priprema i organizuje PKS.

Bugarin je podsetio da Privredna komora Srbije kao pokrovitelj od prvog Brend Fer sajma podržava ovu manifestaciju i zajedno sa njom učestvuje u organizaciji. Rekao je da je vrlo važno da brendiranje u regionu izađe iz lokalnih granica i da tržište CEFTA regiona bude unapređeno, a kompanije sa ovog prostora budu što više prisutne na drugim tržištima počev od evropskog pa nadalje. „Podstičemo razvoj lokalnih u regionalne i globalne brendove koji će biti priznati i poznati i van granica našeg tržišta“ – naglašava Bugarin.

Uspešni brendovi afirmišu svoje privrede, pa je od velikog značaja da naši brendovi budu što više poznati i prisutni kod potrošača kako u regionu tako i znatno šire. Pravac razvoja privrede , koji definiše ova manifestacija, u potpunosti se podudara sa zadatkom PKS da pozitivnim brendiranjem Srbije omogući privlačenje obimnijih investicija, jačanja izvoza i tako obezbedi bolji položaj nacionalne privrede. Kompanije u regioinu u velikoj meri su kompatibilne i povezivanje im je neophodno, ocenio je predsednik PKS, dodajući kako se onima koji se povezuju i sarađuju mnogo lakše otvaraju treća tržišta. PKS posebno podržava domaće kompanije i pomaže im nastupu na sajamskim manifestacijama ne samo u zemlji nego i u svetu kako bi srpski brendovi što brže izašli iz lokalnih granica.

Među brojnim vodećim kompanijama na ovogodišnjem Brend Fer-u nastupaće i „Dunav osiguranje“, a direktorka Milenka Jezdimirović tim povodom naglašava:

Ovim ugovorom, koji smo danas potpisali, zvanično potvrđujemo naše učešće na sajmu. Imamo epitet prvog srpskog brenda, a to smo zaslužili jer smo prva kompanija po visini ukupne premije, izdatih polisa, brzini isplate štete, broju vozača koji nam veruju, imamo najveću prodajnu mrežu, najviše zaposlenih, plaćamo veliki porez državi ….Postojimo 140 godina, posvećeni smo klijentima i negujemo visoke vrednosti poslovanja, a trudimo se da promene budu sastavni deo života kompanije pa shodno tome unapređujemo sistem vrednosti i osvežavamo brend „Dunava“.

Direktor Brend Fer-a Milivoje Radovanović, izrazio je zadovoljstvo zbog ove posebne saradnje sa „Dunav osiguranjem“, objašnjavajući kako će ovogodišnja manifestacija kao ključnu reč imati reč „tržište“, odnosno moto „tržište je težište“. Sajam će biti prilika da kompanije predstave svoje brendove potrošačima, poslovnoj javnosti i medijima ne samo u Srbiji nego i u regionu. U edukativnom delu manifestacije učestvovaće kako domaći tako i više poznatih stručnjaka iz oblasti brendinga iz Austrije, Hrvatske , Italije, Slovenije i još nekih zemalja.