Reklama

Republika Srbija

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza
Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd, Tel: +011/3398 550, Faks: +011/3398 814
office@siepa.gov.rs; www.siepa.gov.rs

Poštovani,
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) u saradnji sa Korejskom agencijom za promociju izvoza (KOTRA) po prvi put organizuje nastup srpskih preduzeća na sajmu hrane Seoul Food & Hotel 2012 koji će se održati od 08. do 11. maja 2012. u Seulu, Koreja.

Seoulf Food & Hotel je jedan od najpoznatijih sajmova u Aziji koji pruža mogućnost pronalaženja uvoznika i predstavljanja proizvoda u toj regiji. Na izložbenom prostoru od 54,000 m2 se godišnje predstavi preko 1,000 izlagača iz 44 zemlje, a sajam obiđe preko 45,000 stručnih posetilaca. Izložbeni program pokriva sledeća područja: poljoprivredni proizvodi (morski plodovi i meso), mlečni proizvodi, sastojci hrane i aditivi, kafa i čaj, zdrava i organska hrana, tradicionalna hrana, pekarski proizvodi, vina, alkoholna i bezalkoholna pića, oprema za hotela i restorane, franšize, katering, marketing u prehambrenoj industriji.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snosi Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), a preduzeća koja budu učestvovala snose sledeće troškove:

  • Putne troškove predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj),
  • Troškove prevoza eksponata,
  • Participaciju u iznosu od 50.000 RSD za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

Zbog ograničenog prostora, neophodna je selekcija najkonkurentnijih preduzeća i proizvoda. Kako bi se obezbedio što uspešniji nastup, preduzeće koje želi da se prijavi trebalo bi da ispunjava sledeće uslove:

  • Da poseduje konkurentan proizvod, adekvatno pakovanje i proizvodne kapacitete za izvoz;
  • Da predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje engleskog jezika i poznaju karakteristike proizvoda i preduzeća;
  • Da se obaveže da će sarađivati sa organizatorima na unapređenju kvaliteta, pakovanja, promotivnog materijala i nastupu na sajmovima;
  • Da se obaveže da će nakon završetka sajma izvestiti organizatore o rezultatima sajma.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da popunjenu prijavu pošaljete do 31. januara 2011. godine na milica.tomic@siepa.gov.rs ili natasa.vujovic@siepa.gov.rs, kako bismo na vreme rezervisali prostor i organizovali nacionalni štand.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 011 / 3398 506 ili 3398 644.