Reklama

Sajam Zanatske Proizvodnje – Sladoleda Poslastica i Hleba

Detaljan program putovanja i cena možete naći na web sajtu Mlinpek zavoda, Novi Sad.

22. – 26. januar 2011.

SIGEP u brojkama

– 720 izlagača (615 italijanskih i 105 stranih)
– 96.491 je broj posetilaca (79.537 italijanskih i 17.954 stranih iz 150 zemalja sveta)

Izložbeni sektori: Sladoledi, Poslastice, Čokolada, Kafa, Pekarstvo, Ambalaža i Uređenje izloga, Nameštaj i oprema, Pizza, Sveža testenina.
Za svaki sektor izloženi su: Mašine i oprema, Sirovine i sastojci, Nameštaj, Artikli za pakovanje i uređenje izloga, Artikli za serviranje proizvoda, Usluge.

Ako se osvrnemo na prethodnu 31 godinu lako je uočiti kako je SIGEP prerastao od jednostavne lokalne manifestacije u sajam međunarodnih razmera, koji osim tipično sajamskih izložbenih aktivnosti razvija čitav niz aktivnosti kojima je primarni cilj valorizacija kvalitetnog rada zanatlija i istovremeno, njihovo stručno usavršavanje.

Petodnevna praktična razmena znanja, takmičenja i seminari u koje su uključeni majstori pekari, poslastičari, choco-chef, profesionalno obogaćuju učesnike istih i veliki broj posetilaca koji svakodnevno prate njihove proizvode, savete i ideje.

Šta nas čeka na 32. SIGEP-u?

Italijansko takmičenje Čokolaterije, čija će tema biti: ‘Kakao, poklon Boga Quetzalcoatl’.

Takmičenju će pristupiti pobednici regionalnih takmičenja koja su započela početkom septembra ove godine. Na SIGEP-u takmičari će morati pokazati svoje sposobnosti, među kojima će biti i Mistery Box, tj. izrada deserta u čaši koristeći sastojke koji će takmičarima biti nepoznati do nekoliko minuta pre samog takmičenja. Pobednik ovog takmičenja će biti predstavnik Italije na finalu World Chocolate Masters u Parizu, u oktobru 2011. godine. Organizatori takmičenja: Barry Callebaut i Rimini Fiera.

SIGEP BREAD CUP 2011.

Nakon uspešne sugestivne scenografije srednjevekovnog gradića u kojem su svoje znanje i umeće pokazali zanatski pekari, organizatori su odlučili da posetiocima ponuditi isti ambijent.
Na 5. Međunarodno Takmičenje Pekara SIGEP Bread Cup 2011 prijavljene su već sada ekipe Portugala, Velike Britanije, Slovenije, SAD-a, Australije, Izraela i Italije.

Mogu li pekarski proizvodi biti prepoznatljvi proizvod neke regije, mesta ili naroda? Može li pekarstvo biti jedan od elemenata turističke privlačnosti neke zemlje? Ispričati priču o hlebu znači ispričati priču jednog celog naroda. Organizatori: Club Arti & Mestieri i Rimini Fiera.

32. izdanje SIGEP-a biće obogaćeno još jednim sektorom: TECPA – Tehnologije i Sastojci za Zanatsku Proizvodnju Testenine.

TECPA postaje tako prvi susret namenjen zanatskoj testenini gde će direktno moći komunicirati firme koje nude tehnologiju i sastojke i zanatlije, kako na samom izložbenom štandu tako i putem već uhodane internet platforme za ugovaranje poslovnih susreta.

SIGEP će ponovo 2011. godine staviti na raspolaganje izlagačima i profesionalnim posetiocima instrument poznat kao ´Marketplace´, virtualnu platformu gde se dogovaraju susreti između ponude i potražnje. Marketplace će biti aktiviran na stranicama www.sigep.it mesec dana pre početka sajma i dozvoliće izlagačima i stranim klijentima (distributerima, uvoznicima, restoranima i hotelima više i visoke kategorije) precizno dogovaranje susreta tokom održavanja sajma SIGEP.

SIGEP 2011. ukratko

Datum: 22.-26. januar 2011;
Organizator: Rimini Fiera Spa;
izdanje: 32.; učestalost održavanja: godišnji sajam;
kvalifikacija: međunarodni sajam; ulaz: rezervisan za operatere sektora;
ulaznica: 31 euro;
otvoren: 9.30-18.30, zadnji dan 9.30-17.00;
Project manager: Gabriella de Girolamo (sladoled), Giorgia Maioli (poslastičarstvo i pekarstvo);
Info za izlagače: 0039.0541.744292, faks 0039.0541.744772 mejl sigep@riminifiera.it website: www.SIGEP.it

Svi zainteresovani za učestvovanje i korišćenje besplatnih usluga vezanih uz business meetings tokom sajma SIGEP 2011. i besplatne ulaznice za posetioce iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije mogu kontaktirati

Poslovna Agencija “Vidikupi.com”
Poslovno-promixbeni ured Rimini Fiera SpA (I) za Hrvatsku, BiH, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju.
Vlasnik: Silvana Smoković Andreoli prof.Knegingradska 115, HR
– 42204 Gornji Kneginec (VZ)
Tel. 00385.42.690183. Faks. 00385.42.690110
Mob. 00385.98.656285.
Email: vidikupi@pu.t-com.hr