Veljko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 4.095

    Može li neko da mi kaže kako se kreću randmani u proizvodnji albuminskih sireva?

    Naime, kod mene je taj raspon između 21 i 30 l/kg (utrošene surutke/dobijen proizvod). Priznaćete, vrlo šareno. Zašto je tako nisam sigura, ali imam neke teorije, pa da ih malo razradimo :)

    Član 4.095

    Da, pitao sam i da, odgovoreno mi je, i od tad je počela rasprava koja je na kraju rezultirala prepucavanjem između vas dvoje stevane. Forum služi za sve osim za lična prepucavanja. Razmenite sa „tehnologijahrane“ telefone, mail-ove, skajp itd. pa se glođite koliko vam je volja, ovde nije mesto za to. Ovde bih da razmenjujem iskustva u vezi teme sa onima koji ih imaju, bilo kakvih, a ne da čitam o tome ko je ko i ko je šta. Zagrlite vaše diplome i grejte vaša ega do mile volje. Toliko u vezi sa tim i završavam sa raspravom.

    Član 4.095

    Sad mi je žao što sam ovde bilo šta pitao. Rasprava je otišla u potpuno pogrešnom pravcu. Ako postoji moderacija neka reaguje. Ovo je bljutavo.
    Ako ima neko da želi normalnu komunikaciju vezanu za problem implementacije HACCP u pekare, ajd’ na PM. A isto tako svoju raspravu mogu da nastave i ono dvoje posvađanih.

    Član 4.095

    Hehehe, izgleda da svi sve znaju o ovome :)
    Dakle, mnogo toga je jasno, ali mnogo toga i nije. Ja na primer ne shvatam
    indolentnost poslodavaca po ovom pitanju. Te mora, te ne mora, te nemam para, te tamo, te ‘vamo. Ama ljudi MORA, ako se hoće ozbiljnost u poslu. Ja sam u problemu sa mojim poslodavcem jer je čovek, blago rečeno, lenj. Ne potpisuje dokumentaciju, a samo to od njega tražim jer sam skoro sve po tom pitanju odradio sam, a onda mu je svako kriv kad dobije po ušima. Čovek ni ne zna gde stoje papiri! Ali da se ja ne jadam previše, vrovatno je to svuda slično. Konkretno pitanje: Ko popunjava „opis primarnih materijala“ i čemu to služi? Šta je „lista nadležnih organa“? Šta spada u „katalog dokumenata“ a šta u katalog „važećih zakonskih odredbi?
    Hvala na strpljenju