Srpko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 4.154

    Omladino Nasa,

    Citam vase komentare i razmisljam da li da se ukljucim ili da odustanem i ne gubim vreme. Ipak, evo moje misljenje.

    Obzirom da imam iskustva u 90% tema kojom se bavite, preko 20 godina, a to znaci razvoj, uvodjenje i prodaja tih prizvoda, zelim da Vam iznesem moja iskustva, beza zelje da vam drzim predavanja i eventualno nekog povredim iliu obeshrabrim.

    1.Za preradu voca i povrca (pogotovo domaceg ajvara), za uspesno poslovanje, plasman na trziste (domace ili izvozno-sto je znatno teze) potrebno je min 300 000  jedinica t.j. tegli/pakovanja isl.

    2.Vecina se koncentrise na proizvodni deo i potrebe za masinama i sirovinama. Mi smo kroz sve to prosli pre 20 godina.  Prodavali na domacem trzistu i izvozili za USA i druge Veropske zemlje. Obzirom da je proizvodnja po domacim receptima IZUZETNO nisko akumulativna t.j. sa malom zaradom, susrescete se sa problemom likvidnosti.

    3. Dolazimo do glavne stavke a to je PRODAJA. Pre toga ambalaza uz dodatak „Ili se razlikujes ili nisi  izabran“!! Ukoliko imate ambiciju da prodajete u velikim sistemima, to moze biti nepremostiva prepreka zbog troskova (ulistavanje, marketing, merchandizing itd.)  Ako hocete da prodajete po pijacama ili specijalizovanim radnjama, onda je to druga prica.

    4.Ne zelim da pametujem nego da vas postedim neprijatnosti i materijalnih gubitaka, a istovremeno ne umanjim vas entuzijazam. Iskustvo sa medjunarodnih sajmova, domacih sajmova, domaceg i stranog trzista, govore da nije dovoljna samo zelja !!! Na osnovu svega napred recenog preporucujem gerila marketing i prodaju putem interneta. Za male proizvodjace licni kontakt sa pojedinacnim kupcima, firmama, sindikatima (uz veliki oprez) graditi bazu kupaca i plasirati proizvode koji ce svojim kvalitetom naci svoje kupce.

    Srdacan Pozdrav i svako dobro !

    Srpko Baranac

    Hyla d.o.o.

    srpko@hila.co.rs

    Član 4.154

    Poruka za zoran Član 3.237, da se javi na 063 7713 998 u vezi linije za pomfrit.

    Član 4.154

    Gospodo,
    Treba vam tehnolog po zakonu, ali moze i na Ugovor!
    Ja sam u tom poslu vec 10 god. (www.hila.co.rs) i da odmah znate da to nije ni lako a ni isplativo (osim ako necete da robu prodajete po pijacama). Trenutno je takva cena sirovina i secera da ce teglica od 400 gr. u MP objhektima izaci oko 300 din.!!! pa se zapitajte ko to moze da plati. Zato se kupuje industrija i ostali otrovi jer kupovna moc diktira sve-na zalost.