• Autor
    Članci
  • Član 7.218

    “ humano postupanje i humane načine usmrćivanja“ – jeli to kako čovek čoveku čini? Ili ne znam šta mislite pod terminom „humanost“. Humanost nema nikakve veze sa surogatom prirodnog ambijenta i prirodnih uslova života životinja.

    Standardi dobrobiti životinja su: divljina. Čovek već milenijumima uzurpira prostore ove planete i nameće svoj interes iznad okoline. Domaće životinje, makoliko smo „humani“, su veštačke tvorevine životinja u ropstvu. Priznajemo to i predlaganjem gajenja autohtonih vrsta – ne bi li se bar malo vratili prirodi.

    I po tome, najzdravije meso jeste divljač. Kako se licemerno vraćamo prirodi kroz organsku proizvodnju, ne bi me čudilo, da se pojavi neki nov pokret zelenih koji će nam predlagati da se vratimo skupljanju plodova i lovu. A u netaknutoj prirodi vlada nemilosrdna borba za opstanak, strah je bazni instikt, predatori predatora i njihovi predatori čiste prirodu i obezbeđuju ravnotežni razvoj diverziteta.

    Zato je bolje da se (mi, humani ljudi) pokrijemo ušima, i ćutimo, a svako neka donese svoju odluku o svojoj ishrani srazmerno svom znanju, veri i ubeđenju. Formule, gospodo, nema.

    Član 30.924

    Drage moje kolege

    Ko u Srbiji još pravi ili uvozi mesne prerađevine od mesa ?

    Kad pokušate da ispečete meso kupljeno u domaćim radnjama,pola a često i 3/4 nestane ? Nekog proizvođača još i naraste dva puta ?

    U „mesnim prerađevinama „,nema mesa jer u Upravi za veterinu sede veterinari a ne tehnolozi ! Ko je uopšte zadužen za pošiljke iz inostranstva u kojiim nema životinjskih proteina.

    Posebna priča je sa „Trajnom robom „,napravljenoj od svinjskih njiški ili salamama u kojima je na jedan kg mesne mase stavljeno sedam delova bode povezanih sa zabranjenim Karagenanaom i začinima !

    Da bi ste pojeli 100 gr mesa u nekoj salami morate kupiti 800 gr, pa cenu pomnožite sa 8. Ta cena u Svetu ne postoji !

    Tehnolog

    To meso i mesne prerađevine jede i Vlada i njihovi članovi porodice 1

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.