• Autor
    Članci
  • Član 3.505

    Da li neko ima podatak, da li voda za piće, nakon punjenja u plastičnu flašu, mora da odstoji 3 dana pre otpreme na tržište?

    Glavni urednik

    Mislim da ne postoji takav zahtjev, već to proizvođači rade radi svoje sigurnosti. Proizvođači odlažu proizvod u karantin da bi, ako je postojala neka greška u proizvodnji to se pokazalo u skladištu a ne na rafu prodavnice (najčešće bombaža). Recimo u tehnologiji vode ako koriste ozonizaciju, karantin je poželjan da bi se bilo sigurno da u vodi neće zaostati ozona.

    Član 3.480

    Voda za piće mora da izađe iz fabrike zdravstvenoi ispravna, to je obaveza proizvođača i proiuzvođač je dužan da izda potvrdu o zdravstvenoj ispravnosti na osnovu Zakona o bezbednosti hrane. Prema tome, flaširana voda koja je sišla sa proizvodne trake mora da prođe fizičko-hemijsku i mikrobiološku kontrolu, a mikrobiološka kontrola traje 2-3 dana.

    Član 6.503

    dobar dan zivim par zadnjih godina u juznom delu afrike imam sansu da uzmem koncesiju za izvor pitke vode koja izvire iz zemlje na planini posto nisam prehrambene struke vec masinski inzenjer pomoc u savetima bi mi dobro dosla . kako najjeftinije da punim vodu u pet ambalazu odmah na planini sa rucnom ili primitivnom tehnologijom u pocetku a da ispunim higijenske i zdravstvene norme a druga faza bi bila gaziranje i pravljenje bezalkoholnih napitaka . hvala unapred

    Član 2.953

    Za Gdina Djukic Mirka
    Molim Vas da mi dostavite Vašu Email adresu, kako bi smo Vam mogli detaljnije objasniti teme koje Vas interesuju.
    S poštovanjem!
    AQUAHEM
    Kozma Oskar dipl.ing.teh.
    Email: aquhem@eunet.rs

    Član 15.355

    treba da resimo problem koji se javlja u gotovom proizvodu posle odredjenog vremena pri punjenju prirodne izvorske vode u staklenu ambalazu od vetropaka a a ista voda u plasticnoj ambalazi nema i nejavlja se belicasti talog,,ako neko ima iskustvo ili neki predlog bila bi zahvalna

    Član 2.953

    ambalaža mora biti dobro oprana, dezinfikovana a potom osušena. Ako se i posle toga javi talog, tada taj problem rešavati sa proizvođačem i dobavljačem ili promeniti dobavljača-proizvođača ambalaže.

    Član 32.491

    Pozdrav svima,

    Da li se neko susretao sa neprijatnim mirisom vode u pet boci. Naime, voda kada se preruči u stalenu čašu je bez mirisa i ukusa, a ambalaža i dalje ima neprijatan miris. Takođe, fizičko-hemijske i mikrobiološke analize potvrđuju da voda zadovoljava sve kriterijume o kvlaitetu.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.