• Autor
  Članci
 • Član 16.693

  Potrebna pomoc oko izgradnje hladnjace za snizavanje temperature maline na nula stepeni. Cilj mi je izgraditi hladnjacu 6 x 5 x 3 m = 90 m3 od panela (zid debljine 100 mm i krov 120 mm, popuna poliester) i zakokretna vrata sirine oko 100 mm (za temperaturu nula stepeni) . Hladnja ce biti na otvorenom.

  Isto tako potreban mi je kompresor, agregat, isparivac, kontrolni ormaric  i ostala prateca operma za ovakvu hladnjacu.

  Ljubazno vas molim za savjete, sugestije cijene kao i evenutalne isporucioce opreme (firme).

  Veliko hvala.

   

  Denis

  Član 1.650

  FRIGO SUN doo-Kruševac

  Član 14.763

  Pozdrav Denise

  debljina panela je dobra, moze i krov od 100mm posto hladnjaca mora imati nastresnicu. dali hocete i pod od panela ili izolacija pa beton.vrata ste mislili verovatno 1000mm.bolje je  1200mm zbog paleta

  Za rashladni sistem treba dati dnevni unos,kao i vreme za koje treba malina da se rashladi. normalno sto krace vreme rashladjivanja to bolje

  od pratece opreme vam verovatno treba elektronska vaga 1500×1500 mm one se krecu oko

  850 do 900 eura

  cena za rashladu zavisi od dnevnog unosa i normalno od ugradjene opreme

  Radojica

   

  Član 15.509

  Denise,

  pre nego što počnete sa izgradnjom (temeljima) bilo bi dobro da predvidite i da li ćete želeti naknadno na istoj lokaciji da izgradite i tunel za smrzavanje malina i minusnu komoru. Mozete dosta da uštedite na naknadnim radovima.

  Treba i da odlucite da li će komora da služi samo za malinu (nekoliko nedelja godišnje) ili i za ostalo voće i povrće kada je sezona.

  Poliuretanski paneli imaju razne klase i kvaliteta i otpornosti na požar, što može da bude od presudne važnosti, a da ne utiče drastično na cenu.

  Postoji još čitav niz detalja o kojima treba voditi računa, a na kojima možete da napravite ozbiljne uštede.

  Možete da me kontaktirate na:

  info@m-t-c.rs

  ako imate konkretna pitanja ili, još bolje, crtež lokacije.

   

  Pozdrav,

  Nikola

  Član 14.763

  pozdrav Denise

  za vasu hadljacu  imam kompletnu ponudu

  0631317420

  radojica

  Član 16.693

  Moze ponuda na odic.denis@gmail.com

  Hvala

  Član 16.693

  Dimenzije hladnjace su okvirne imogu se prilagoditi da se najbolje iskoriste paneli ali sve treba biti oko 100 m3. Isto tako planiram uraditi i klasicni tunel za zamrzavanje 2 t pa i za taj dio svaka sugestija je dobro dosla.

  Član 23.207

  Imam godisnje 20t maline, napravio bi hladnjacicu da to zamrznem i spakujem. Koliko prostorija je potrebno, koje dimenzije i koliko ce da kosta?

  Član 23.301

  Molim Vas može li neko da pošalje formu ugovora o uslužnom zamrzavanju voća ???

  Hvala.

  Član 23.311

  Da li neko zna kakve karakteristike treba da ima LED svetiljka za  osvetljavanje hladnjace  za preradu voca?

   

  Znaci mi i preporuka za literaturu na ovu temu.

  Hvala.

  Član 25.158

  Pozdrav forumaši

  Interesuje me da li neko zna koliki prostor(m3) je potreban za hladnjaču u koju bi se smestilo 50tona maline, a koja bi koristila i za zamrzavanje drugogo voća  ili povrća u zavisnosti od sezone. Postoji li rashladni uređaj koji bi za dati kapacitet mogao da radi na kućnom priključku? Interesuje me kolika bi to investicija naravno okvirno bila, sa čeličnom konstrukcijom i sendvič panelima. Kolike komore su najpogodnije za skladištenje maline? Imam još puno pitanja s obzirom da nemam nikakvog iskustva ali ova me za početak zanimaju.

  Unapred sam zahvalan na svakom odgovoru  i sugestiji

  Član 31.703

  Postovana Jelena , sve sto Vas zanima u vezi rasvete sa seftifikatima mozete pogledati na sajtu http://www.legroup.rs/ , mozete nas kontaktirati za savet , predlog ili idejno resenje sa proracunom osvetljaja jer imamo veliko iskustvo i reference u ovoj oblasti .. ukratko , mora se oratititi paznja prvenstveno na radne uslove tj temperaturu u prostoru gde se nalazi svetiljka , kao i kvalitet iste ( izbegavati proizvode kineskog porekla ) kao i na efikasnost ( broj lumena po 1 w snage , min 120 lm/w ) ….. za sve detaljnije informacije i proracune na raspolaganju smo Vam .. pozdrav

  Član 5.536

  na kojoj temperaturi prostora pakirate zamrznutu malinu?

  Član 3.407

  Postovani,

  malina se pakuje u prostoriji gde je temperatura vazduha  t= + 3 d0  +5 c.

  Za pakovanje maline u kesama 4×2,5 kg temperatura  u prostoriji treba da bude do t = + 3 c.

  Pozdrav,

  Za sve konsultacije pozovite na : 069 33216 059

   

  Pozdrav.

  Član 3.407

  Postovani,

  malina se pakuje u prostoriji gde je temperatura vazduha  t= + 3 d0  +5 c.

  Za pakovanje maline u kesama 4×2,5 kg temperatura  u prostoriji treba da bude do t = + 3 c.

  Pozdrav,

  Za sve konsultacije pozovite na : 069 3326 059

   

  Pozdrav.

  Član 3.407

  Postovani,

  malina se pakuje u prostoriji gde je temperatura vazduha  t= + 3 d0  +5 c.

  Za pakovanje maline u kesama 4×2,5 kg temperatura  u prostoriji treba da bude do t = + 3 c.

  Pozdrav,

  Za sve konsultacije pozovite na : 069 332 6 059

   

  Pozdrav.

  Član 35.456

  Pozdrav forumasi ja sam Nesa

  imam hladnjacu cirka 400 tona za voce i povrce i to

  komora minusna 15x7x5

  komora plusna minisna 9x7x5

  komora minusna 6x8x5

  i tunel 5x6x4,5

  sa panelima 15cm

  u okviru Hladnjace zelim da uradim preradu voca i povrca posto imam otkupni centar i da u okolini nema takve hldnjace i nema zdravijih plodova posto se nalazimo na 850-900  m nadmorske visine,a nisam reko odakle sam Koretiste Novo Brdo ,Kosovo i Metohija.Imam zasade malina sorte wilamet na 2,5h i u planu je prosirenje u malinjaku i zasade jabuka i krusaka,A postoje podrucje ruralnog stanovnistva i osim poljoprivrede tesko je baviti se drugom proizvodnjom,napominjem nema zdravijih plodova ja mislim ,potrebno je izgraditi preradu voca posto imamo otkup i prostor za skladistenje.Prerada voca i povrca u kolicini 400-500 kg.h

  potrebna nam je oprema

  ako neko ima neka se javi na mail nesa.dj61@gmail.com ili tel 064 454 29 88

  Pozdrav

  Član 32.671

  Dragi prijatelji,

  u procesu sam zavrsne pripreme za pocetak izgradnje hladnjace 20x6x6m.Na izradi projekta angazovao sam iskusnog arhitektu,gradjevinca.Dakle,sto se tice same konstrukcije objekta nije problem.Medjutim,on nema iskustva sa termoizolacijom poda i modelom izrade istog,koji je opste prihvacen.Zamolio bih vas,da mi pomognete u tom delu,kako bi projekat bio napokon zavrsen.JAKO MI JE VAZAN TEMELJ I POD U CELOSTI.NE ZNAM STA JE SVE NEOPHODNO PO SLOJEVIMA.NEGDE SAM VIDJAO I NEKE PLASTICNE CEVI PORED ARMATURE.Ako neko ima slike,druge informacije o podu,pokusa da mi pomogne u nameri DA NE POGRESIM,veliko hvala unapred.Moji kontakt:

  fruttidiboscogroup@gmail.com , +381 60 446 466 0 (viber,what’s up)

  Član 451

  Imao sam predmet „Projektovanje“. Predavao mi je jedan profesor sa arhitektonskog fakulteta. Dobro sam naucio kako se projektuju pogoni prehrambene industrije, pogotovu hladnjace. Jedan „iskusni“ arhitekta-gradjevinac morao bi to bolje da zna.

  Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

  Član 35.456

  Pavri

  Postovani Vladimire evo ovako stoje stvari,

  Ja sam radio sad u Novembru hladnjacu i mogu ti dati neke savete iz iskustva

  Za temeljnu plocu ti preporucujem sledece: Normalno zemljeni radovi natabanje tampona i jedan mali sloj pri betonazi ploce beton onda cevi dovoljne su fi 50 plasicne kanalizacione na 60cm rastojanja jedne od ruge tako redjas u onom delu gde ti su komore a ostalo samo betoniras nemoras citav deo  jer samose praktikuje gde se zadrzava u duzem periodu minusna temperatura a to su komore,jel da bih se prekinula veza izmedju podleoge da ne smrzava tlo ispod.A ujedno moras ankerisati za konstrukciju to je nejbolje .Kad se izvrsi montaza panela onda ide druga ploca koja se radi po sledecem  najmanje 15 cm stirodur pa jpos 15 cm armirana u dva sloja a onda beton,i nakraju trebalo bih fert beton u tankom sloju zbog habanja.ostalo ko ti radi montazu verovatno zna kako i sta ide po projektu. moja ti je preporuka najmanje 15 cm debljine panela .

  pozdrav

  Član 31.702

  mogu vam ponuditi vrata i iyradu komore

  Goran 062/871-43-55

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.