• Autor
    Članci
  • Član 10.895

    Pravilnik je odlično napisan i definisan, međutim, problem je primena. Kontaktirao sam nadležnu inspekciju, nisu znali da mi objasne proceduru, dokumentaciju niti bilo šta u vezi proizvodnje proizvoda iz tabele, a u poljoprivrednom gazdinstvu. Supruga je poslala putem e-maila, Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije, koje takođe nije znalo šta da odgovori, a njihov odgovor je jedna velika bruka i sramota, što uopšte nema nikakve veze sa postavljenim pitanjima. Kako da onda vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, počnu sa proizvodnjom proizvoda na svom gazdinstvu prema ovom pravilniku i da legalno prodaju, ako niko ne zna proceduru sprovođenja, da li je potrebna neka analiza zdravstvene ispravnosti, niti bilo šta u vezi ovog pravilnika. Ovde se javlja mogućnost da kod nekoga dođe inspekcija i napiše kaznu, a niko ne ume objasniti vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava ( pa čak ni ta inspekcija ), kako da se oni organizuju, da bi u skladu sa ovim pravilnikom, bili ispravni pred zakonom i inspekcijom?

    Napisan pravilnik, a nije napisano kako da se provede, koje su procedure, papirologija, analize proizvoda, deklaracija na proizvodu, da li se na neki način evidentira promet, …

    I sada, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, ne znaju kako i šta treba uraditi što se tiče organizacije, pravilnik postoji, a ničemu ne služi. Čak i neki poljoprivredni inspektori, ne znaju da on postoji, a ne još i da objasne primenu, koju ne zna ni samo ministarstvo koje ga je napisalo.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.