Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 2.530

  imam veliki problem nakon punjenja paradajz pirea u ambalažu. Poslije nekoliko dana dodje do stavranja gasova i vrenja.
  Paradajz pire je bakteriološki ispravan.

  Član 2.533

  Da bi rijesili problem, trebate objasniti tehnoloski postupak proizvodnje. Da li Vi sami uguscavate paradajz pire, ili je to trostruki koncentrat kojeg egalizujete do dvostrukog. Zatim, jos me zanima koja je vrsta ambalaze u koju punite: limenka,tegla, tetrapak ili nesto drugo. Parametri u procesu proizvodnje tj. procesna temperatura i temperatura punjenja u ambalazu.

  Član 2.530

  ENI,
  mi koristimo trostruki koncentrat paradjya ikojeg egalizujemo u dvostruki. Punimo u staklene tegle i PVC balone. temperatura na kojoj vrsimo pasterizaciju je 90 stepeni, a kao skrob koristim MODIFIKOVANI SKROB THICKFLO a temperatura punjenja je oko 45 stepeni.

  Član 2.533

  Paradajz i bilo koji proizvod od paradajza je jako osjetljiv tako da je zaista tesko raditi sa njim.Temperaturu punjenja probajte povecati na min.85 stepeni, a za PVC ambalazu(ne znam kako je zatvarate),mozda trebate dodati konzervans.Kad povecate temperaturu punjenja na 85-90 stepeni ne treba vam produzena pasterizacija.

  Ne znam zasto dodajete stabilizator(skrob).Ako koristite trostruki koncentrat,egalizacijom do dvostrukog dobije se sasvim dobra konzistencija.Ne znam od koga nabavljate sirovinu.Ne bi trebalo da imate problema sa konzistencijom.
  Nadam se da ce vam to pomoci.Mozete napraviti i korekciju okusa sa secerom i soli,pa ce i oni djelovati kao sredstvo za konzerviranje i poboljsanje konzistencije.Samo pazite da ne pretjerate.

  Član 2.530

  Eni vecina radi egzistenciju iz trostrukog u dvostruki koncentrat ali je ovo nova njemacka tehnologija, pa se dodaje modifikovani skrob koji ima sasvim druga svojstva nego kukuruzni skrob, da ti ne objasnjavam hemiju jer to sad nije vazno. Veliki pozz i u svakom slucaju hvala

  Član 2.826

  Pozdrav svima, vrlo me zanima kako odnosno u kakvom mešaču (brzina okretaja, vakum, duplikator sud) radite egzistenciju iz trostrukog u dvostruki koncentrat, te na koji način vršite pasterizaciju u duplikator sudu ili cevnom izmjenjivači.

  Zahvaljujem na odgovoru.

  Član 2.530

  borise ostavi mail

  Član 5.223

  Pozdrav svima , molim pomoc u vidu konsultacija ( uz naknadu ) oko tehnologije proizvodnje paradajz pirea i kecapa . Moj mail je jvulovic@open.telenor.rs.

  Član 451

  Postovani gospodine Vulovic,
  mogu Vam pomoci oko izrade paradaj pirea i kechup-a.
  Budite slobodni javiti se na e-mail:
  milivoje53@gmail.com
  ili na tel:
  064-1941083
  062-8286083
  Pozdrav
  Milivoje

  Član 4.959

  Gospodine Vulovicu,imam proizvodnju Ketchupa i paradajz soka ,tako da sve sto vas interesuje mozete pitati
  Nebojsa Suvajdzic ,TOMATOMARK
  064-3519634
  fixni 0230-426447

  Član 4.959

  A i mene bas zanima ,zasto bi neko uopste radio,egzistenciju,kada mozete uzeti gotov dvostruki koncentrat,ili ga sami kao i ja napraviti,mislim da nema potrebe ,koristiti uvoz iz Kine,Slovacke ,Italije itd,kada mi mozemo bolje i kvalitetnije

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.