• Autor
    Članci
  • Član 240

    Da li znate za neki sajt ili literaturu gde bih mogao da se malo bolje upoznam sa ovom tehnologijom???

    Ne mislim da naucim i savladam tehnologiju, sto sigurno ne mogu iz par knjiga, vec samo da dodjem do informacija koje bi mi pomogle da izvucem zakljucak da li bi mi se isplatilo ulaganje u neku manju proizvodnju navedenih proizvoda.

    Član 240

    Posto sam nov clan foruma, prvo zelim da pozdravim sve clanove….
    Interesuje me puno stvari o tehnologiji hrane, zato sto u narednom periodu (citaj-ove godine) planiram da pokrenem neku manju (za pocetak) proizvodnju vezanu za prehrambene proizvode. Posto nisam tehnolog i ne znam puno o samoj tehnologiji, nadam se da cu odgovore na neka pitanja moci da nadjem ovde, a mozda i neke buduce saradnike, ko zna…

    Za pocetak bih zamolio da mi neko ukratko opise proizvodnju praska za puding i slag. Koliko sam do sada uspeo da saznam, radi se uglavnom o jednostavnom mesanju sastojaka, bez nekih slozenijih procesa.

    Interesuje me i tehnologija smrznutog voca, povrca, susenja povrca i dobijanja zacina, ali o tome u drugim temama.

    Unapred se zahvaljujem na svakom odgovoru!

    Član 2.719

    Potrebna ti je vaga, mesaona sa protivstrujnim mesacem, i pakerica. Od sirovina za pudinge ti treba skrob, arome i boje. A za slag Toping baza, secer u prahu, mleko u prahu, aroma pavlake. Za kremove sve to isto samo plus boje i arome za svaku vrstu posebno.

    Član 4.635

    Poštovane kolege,
    Koji pravilnik reguliše kvalitet praška za šlag pjenu i praška za šlag kremu.

    Zahvaljujem.

    Pozdrav.

    Član 4.635

    Poštovane kolege,
    Koji pravilnik reguliše kvalitet praška za šlag pjenu i praška za šlag kremu.

    Zahvaljujem.

    Pozdrav.

    Član 728

    Dobar dan svima.  Dali neko ima praksu sa zamrzavanjem kolacha napravljeni sa angliskim kremom, hoplom i vocnim insertima?

    Koliko karboksi metil celuloza moze pomoci oko odrzavanje konzistencije zamrzutih kolacha sa krem strukturom. Kako dodavati karboksimetil celuloz?Na koju temperaturu rastvarati i dali je obavezan termichki tretman da bi se aktivnost CMC ( celulozu ) stabilizirala?

    Hvala .

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.