• Autor
  Članci
 • Član 240

  Da li znate za neki sajt ili literaturu gde bih mogao da se malo bolje upoznam sa ovom tehnologijom???

  Ne mislim da naucim i savladam tehnologiju, sto sigurno ne mogu iz par knjiga, vec samo da dodjem do informacija koje bi mi pomogle da izvucem zakljucak da li bi mi se isplatilo ulaganje u neku manju proizvodnju navedenih proizvoda.

  Član 240

  Posto sam nov clan foruma, prvo zelim da pozdravim sve clanove….
  Interesuje me puno stvari o tehnologiji hrane, zato sto u narednom periodu (citaj-ove godine) planiram da pokrenem neku manju (za pocetak) proizvodnju vezanu za prehrambene proizvode. Posto nisam tehnolog i ne znam puno o samoj tehnologiji, nadam se da cu odgovore na neka pitanja moci da nadjem ovde, a mozda i neke buduce saradnike, ko zna…

  Za pocetak bih zamolio da mi neko ukratko opise proizvodnju praska za puding i slag. Koliko sam do sada uspeo da saznam, radi se uglavnom o jednostavnom mesanju sastojaka, bez nekih slozenijih procesa.

  Interesuje me i tehnologija smrznutog voca, povrca, susenja povrca i dobijanja zacina, ali o tome u drugim temama.

  Unapred se zahvaljujem na svakom odgovoru!

  Član 2.719

  Potrebna ti je vaga, mesaona sa protivstrujnim mesacem, i pakerica. Od sirovina za pudinge ti treba skrob, arome i boje. A za slag Toping baza, secer u prahu, mleko u prahu, aroma pavlake. Za kremove sve to isto samo plus boje i arome za svaku vrstu posebno.

  Član 4.635

  Poštovane kolege,
  Koji pravilnik reguliše kvalitet praška za šlag pjenu i praška za šlag kremu.

  Zahvaljujem.

  Pozdrav.

  Član 4.635

  Poštovane kolege,
  Koji pravilnik reguliše kvalitet praška za šlag pjenu i praška za šlag kremu.

  Zahvaljujem.

  Pozdrav.

  Član 728

  Dobar dan svima.  Dali neko ima praksu sa zamrzavanjem kolacha napravljeni sa angliskim kremom, hoplom i vocnim insertima?

  Koliko karboksi metil celuloza moze pomoci oko odrzavanje konzistencije zamrzutih kolacha sa krem strukturom. Kako dodavati karboksimetil celuloz?Na koju temperaturu rastvarati i dali je obavezan termichki tretman da bi se aktivnost CMC ( celulozu ) stabilizirala?

  Hvala .

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.