• Autor
  Članci
 • Član 30.924

  Predhodni text jasno sve govori ! Srbija nema institucije sistema.Jadina institucija ,predsednik Vučić,prošle god potpisuje sporazum o izvozu mesa za Kinu,pretprošle za Rusiju i ništa.Njegovi savetnici i ministri su ga slagali,da to može tako.

  Pre neku god Tenis i Ferarai odbijaju da pokrenu proizvodnju u Srbiji zbog sive ekonomije.

  Kolega Vukoje je samo otvorio ovu temu i ako mu se svi ne priključimo ,informacija neće doći gde treba.

  Pored problema sive ekonomije text sadrži jednu važnu činjenicu !

  EU ima sredstva fondova praktično neograničena od 2004. god,namenjenim upravo proizvodnji hrane na Evropskom nivou kvaliteta ili više , po standardima EU.

  Sloveniji je bilo potrebno 19 god da implemantira i primeni standarde EU,RH je bilo potrebno 17 god dok Srbija još uvek nema formirane institucije za implementaciju standarda EU .Očigledno je da ova Vlada i ministri nisu u stanja da prate predsednika niti zahteve EU.

  Moje mišljenje je da ako bi poštovali standarde EU,preko 90% mesnih industrija Srbije bi bilo zatvoreno a skoro svo meso i mesne prerađevine bi bile vraćene sa granice.

  Predhodni text jasno pominje recepturu.O kojoj recepturi mi ovde govorimo kada je proizvodnja mesa i Srbiji bez kontrole,meso koje se uvozi je nedefinisanog porekla od životinja koje se hrane konfiskatima namenjenim za upotrebu upravo kod nas , u mesnim prerađevinama nema mesa jer se na kilo mesne mase stavlja 7 kg vode ,začini , aditivi … Karagenan s i ako zabranjen,sve to poveže pa kada se unese u organizam vezuje potkožnu vodu u želatin koji se može samo oprerativnim putem ukloniti !

  Posebna priča je proizvodnja mesa gde se životinjama u bhranu ubacuju antibiotici i stimulatori rasta,pa kad takvo meso stavite na roštilj 2/3 nestane,umesto pečenog sa roštilja dobijete bezukusno kuvano meso !

  U mesnim prerađevinama koje ulaze u Srbiju ne za se ko je nadležan,veterinarska ili fito inspekcija,jer u njima nema životinjskih proteina.

  Danas u jeku kampanje Vlade Sebije za ispitivanje bolesi nastale od osiromašenogUranijuma,niko ne pominje upravo ispitivanje hrane,pogotovu mesa koji svi koristimo i ministri i predsednik i njihove porodice !

  Šta se zapravo krije iza nestale opreme za nacionalnu loboratoriju koju smo dobili još 2000 god.Ko je taj lopov kome ni država ne može ništa?

  Danas slušamo stravične statističke podatke : Godišnje se u Srbiji razboli preko 40.000 ljudi od raka unutrašnjih organa od čega preko 20.000 umire.Da li je samo od Nato bombi ili ima još nečeg !

  Poštovane kolege ! Ako ćutimo , predesednik neće saznati istinu i priča o ulasku u EU,postaće besmislena !

   

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.