• Autor
    Članci
  • Član 1.444

    Studiram prehrambenu tehnologiju na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu. Još malo pa je kraj ali nemam baš neku ideju za završni rad, pa ako imate koji pametan prijedlog recite.

    Član 3.140

    Nema tu neke velike filozofije. Cela mudrost se svodi na to da odabereš temu iz oblasti koja te interesuje. Siguran sam da si do sada već formirala neko mišljenje o tome. Ja sam skoro diplomirao, i znam kada sam razmišljao o temi setio sam se jedne sitnice. Nekada su ljudi koji su studirali tehničke nauke odlazili u fabrike i institute naravno uz saglasnost mentora uzimali temu za diplomski koji im je kasnije bila jako dobra preporuka za posao. Naravno to nemora da znači ali je u velikom broju slučajeva bilo tako. Kada diplomiraš, odneseš jedan primerak u fabriku a oni te pitaju jesi zainteresovan da radiš. Nadam se da sam ti pomogao… ako te još nešto interesuje pitaj…

    Član 6.263

    Lijep pozdrav, ja također radim završni rad i uzela sam temu “ Deklarisanje i opće označavanje hranjivih vrijednosti konditorskih proizvoda “ pa me zanima ako imate da mi preporučite neku literaturu, članke ili naučne radove na sličnu temu ili općenito o konditoraju i važnosti deklarisanja da malo proširim znanje? Unaprijed hvala!

    Član 7.953

    Da li je neko radio diplomski rad na temu glikozida u harni ili necemu tome slicno? hvala

    Član 451

    Jedan anticki mudrac i lekar (to dvoje je nekada obavezno islo zajedno) je rekao da lek bude hrana i da hrana bude lek. Eto neiscrpnog izvora tema za radove. Pogledajte ovaj danas aktuelni virus. Ako je lek za njega krpica i da bezimo jedni od drugih, kako nam zdusno prete lekari, onda ja j…. takvu medicinu. A sta je sa nasim belim lukom, rakijom, cistom vodom nasih potoka i zdravom hranom koju jos imamo ili bi bar mogli da imamo. To niko ne spominje. Nikada ni jedan virus se nije pojavio niti ce se pojaviti za koga nema leka. Takav lek gde bi drugo bio nego u prirodi. Hrana je jedina veza coveka sa prirodom i nema druge jace i znacajnije veze. Danasnji doktorcici, kod nas i sirom sveta, to ne znaju, jer su ponikli od najgorih djaka, a to su odlikasi, bubalice i prepisivaci. Nemojte traziti literaturu za vase diplomske radove. Neka oni budu Vasi i smeli. Opteretite vase profesore svojim idejama i duzni su da vam pomognu. Profesori ne sluze da samo daju ocene. Vas ce zivot oceniti i dati vam mesto koje vam pripada.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.