• Autor
    Članci
  • Član 30.924

    Bojana,

    Vi ste ovu temu savršeno obradili !

    U maju mesecu 2008. god,poslao sam upit Briselu „Koja bih sredsta ja mogao da koristim“,dajući svoje generalije.

    U septembru sam dobio obaveštenje „Da je moj predmet na komisiji“.

    Pred Svetog Nikolu iste godine stigla su mi dva maila iz Brisela,na 33 i 77 strana da mogu da koristim 2.000.000,00€ bespovratnih sredstava sa 10% učešća po osnovu „Konferencije gradova Evrope“.

    Odštampao sam mailove i počeo  da obijam pragove centralne beogradske opštine gde živim,gde mi je rečeno da „oni nemaju pojma šta ima ja govorim“.

    U susednoj beogradskoj opštini gde imam svoje registrovane objekte,jasno mi je rečeno da „cela optina nema 6 obrazovanih ljudi a kamo li još i sa znanjem engleskog jezika“.

    Dakle, problem je na lokalnoj samoupravi jer sredsta idu preko njih,gde su na mestima predviđena za visokoobrazovane stručnjake,raspoređene osobe bez ikakvog obrazovanja !

    Onda sam intenzivno krenuo da posećujem seminare za pisanje projekata i saznao da je za dobijanje ovih sredstava potrebno „sedam stepenica“,koje sam ja savladao u prvom svom obraćanju Briselu .

    Dakle,Vi ste apsolutno u pravu,da nepismena lokalna samuprava koči Srbiju na putu za EU.Šta više,Vlada Srbije plaća kotizaciju Briselu da bi dobila ova sredstva,a sa lokala ih vraćaju još uz penale ,bez bilo kakve odgovornosti za urušavanje nacionalnog standarda !

    S poštovanjem

    Zlatko Filipović dipl inž preh tehn 063337773

     

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.