Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 3.048

  Evo svima na forumu mogu da objasnim kako radi zatvaracica za zatvaranje boca sa navojnim zatvaracem ali sa promenljivim alatima.
  Ovo iz radionice Vladimir pre nekoliko godina izasla je prva takva zatvaracica i nakon velkog broja prodatih stogla je potvrda da je to prava masina koja moze da zatvari sve vrste bocica i boca i da napravi perfektan navoj.
  Znaci ceo sistem je instaliran na stonoj busilici gde se po prvi put ne redukuju remenice nego se ugradjuje jos jedan motor sa velikom snagom ali malim brojem obrtaja i po prvi put alati se ne vare za osovinu nego se alat steze u futer.
  Tako da su alati promenljivi u zavisnosti koju bocu zatvarate.
  Sa tim resenjem ustedite 450 evra pri prvom pokretanju punjenja male bocice.

  Flase od 1 litra imaju zatvarac sa velikom precnikom i za njih ide jedan alat ali se ubrzo didje do situacije da se pokrene punjenje u male bocice jer to trazi trziste, i nadjete se u situaciji da treba da kupite ponovo celu masinu.
  Takve masine se prave u Srbiji gde su alati fiksirani jer oni koji su ih napravili zele da ponovo dodjete kod njih i da kupite celu masinu umesto jednog alata za male bocice.
  U sledecoj poruci dacu jos objasnjenja kako su dva inzinjera resili problem i nakon 14 prodatih i 7 remontovanih masina od drugih proizvodjaca mi nismo imali ni jednu reklamaciju.

  Član 3.048

  Sve zavisi od boce i spoljasnjeg precnika na grlu gde ide navoj da li moze da se koristi alat od litarskih boca za zatvarnje polalitarskih.
  Ono sto ja mogu da Vam kazam da cela masina sa jednim alatom kosta 450 evra i kada pozelite da koristite stonu busilicu veoma lako ovaj motr vratite u stranu a kais nabaite na remenice i koristite stobu busilicu.

  Ove koje smo mi remontovali su bile redukovane na remenicama i veoma su brze sto nikako ne valja jer se brzo lome boce i ima dosta skarta.
  Veoma su rizicne jer se lome boce u ruci a staklo prsne na sve strane i u 70 posto slucajeva razlog je nepravilan navoj u staklu.

  Tako dodju boce sa nekom neravninom u staklu u navoju i to dodatno dovede do lomljenja grla boce.

  Na nasim je broj obrtaja tako prilagodjen da vi vidite kako se on lagano okrece ali me nemojte shvatiti da je spor, naprotim on ima brzinu ali daleko sporiju od masina koje su pravili drugi.

  Jednom reciju pratili smo sve greske na drugim masina i trazili najbolje resenje da se to prevazidje.

  Opet naglasavam da mogu poslati sliku

  Član 3.048

  Alati su kaljeni i cinkovani, prakticno trajni su nikada vam se nece ishabati.
  Na nase alate imate dozivotnu garanciju.
  Dosta me ljudi zove i pita za masine pa sam odlucio da snimim kako radi i postavim snimaka na Youtube i na ovom forumu cu ostaviti link da svi mogu da pogledaju.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.