Na sajmu hrane u Moskvi predstavilo se 15 firmi iz Srbije, specijalno priznanje za kvalitet proizvoda pripalo je kompaniji „Carnex„.

Srpske kompanije iz prehrambenog sektora, kako se navodi u saopštenju za medije PKS, uspešno su nastupile na sajmu „Prodekspo 2018“ u Moskvi.T okom trajanja ove manifestacije dogovoreno je potpisivanje devet ugovora i tri predugovora, a ukupna vrednost dogovorenih izvoznih aranžmana u Rusku Federaciju je oko 12 miliona evra.

Federalna agencija za bezbednost hrane Ministarstva poljoprivrede Rusije dodelila je specijalno priznanje kompaniji „Carnex“ za kvalitet proizvoda. Zlatne medalje za najbolje „Carnex“ proizvode dodeljene su u kategorijama: gulaši od govedine i svinjetine, paštete od svinjskog i pilećeg mesa i mesni doručak, dok je srebrnom medaljom nagrađeno gotovo jelo pasulj sa slaninom.

Carnex“ je priznanje osvojio u konkurenciji 2.450 izlagača iz 63 zemlje i 31 nacionalne izložbe.

Nastup 15 kompanija iz Srbije na jubilarnoj, najvećoj sajamskoj manifestaciji u Ruskoj Federaciji i Zajednici nezavisnih država, organizovali su Privredna komora Srbije, Razvojna agencija Srbije, uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kroz projekat „Pomoć za trgovinu – podrška proizvodnim kapacitetima u poljoprivrednom sektoru“, koji finansira Vlada Ruske Federacije

Na nacionalnom štandu Srbije nastupili su: BAHUS iz Paraćina, MEGGLE SRBIJA iz Kragujevca, PIP iz Novog Sada, CARNEX iz Vrbasa, BEOCAPRA iz Šida, Zemljoradnička zadruga MORAVAC iz Leskovca, NECTAR iz Bačke Palanke, KUČ-COMPANY iz Kragujevca, MLEKARA ŠABAC, kao i firme sa sedištem u Beogradu – ITN GROUP, MASTER FRUITS, MUNDORAMA, NACIONALNA DISTRIBUCIJA, ZLATIBORAC i MIRAX AGRAR.

Prodekspo 2018“ održan je od 5. do 9. februara.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">