Francuska kompanija u industriji kvasca i fermentacije Lesafr kupila je fabriku kvasca firme Altek u Senti, saopštila je danas ta francuska kompanija.

Pomenuta fabrika će se od sada zvati Biospringer RS i nastaviće da proizvodi pekarski kvasac za srpsko tržište i ekstrakte kvasca za prehrambenu industriju i industriju stočne hrane, navodi se u saopštenju Lesafra.

Generalni direktor Alteka Olrik Blejk je izjavio da je jedan od klјučnih cilјeva njegove kompanije bio da obezbedi dugoročnu budućnost srpske fabrike i zaposlenih.

„Kompanija Altek je zadovolјna što ovu fabriku prodaje porodičnoj grupaciji koja je međunarodno poznata po svojoj profesionalnosti i kvalitetu proizvoda i usluga. Budućnost fabrike je bila od klјučnog značaja u pregovorima koje smo vodili“, rekao je Blejk.

Ovom transakcijom, Altek nastavlјa da se bavi osnovnim delatnostima u segmentu stočne hrane i prihrane useva i da se povlači iz ostalih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

„Ova kupovina će ojačati naše prisustvo na tržištu ekstrakta kvasca. Sada sa osam fabrika širom sveta (zapadna i istočna Evropa, Kina, Sjedinjene Države, Brazil), još smo više posvećeni ispunjavanju specifičnih potreba svojih kupaca“, izjavio je generalni direktor Lesafr Grupe, Antoan Bol.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">