Sušeni čeri paradajz u ulju – to je proizvod koji tek treba da osvoji tržište, a ideja je i proizvodnja Davora Demonje i Igora Olujića koji se oko 15 godina bave proizvodnjom rasada, a sada su načinili sledeći korak i krenuli u novu proizvodnju. A namerno je odabran baš čeri paradajz. Kažu Davor i Igor on je najbolji za sušenje. …
Ovih dana kreće branje i počinje proizvodnja sušenog čeri paradajza u ulju.

„Krenuli smo sa proizvodnjom rasada i vremenom smo kvalitetom došli do velikog broja kupaca, ali i limitom u toj proizvodnji. Tako da smo počeli razmišljati u kom pravcu bi dalje mogli razvijati našu proizvodnju i krenula je priča sa sušenim čeri paradajzom u ulju. Od semena, rasada, odgajanja zdrave biljke, ploda sve je naša proizvodnja. Prošla godina bila je početak, ispitivanje tržišta, isprobavali smo razne recepte i došli do onoga što mislimo da je najbolje. Čeri paradajz odabrali smo zbog njegovog ukusa koji je bolji od običnog paradajza“, kaže Davor Demonja.

Probali su eksperimentisali i odlučili da to bude sušeni čeri paradajz u mešavini maslinovog i suncokretovog ulja, uz još po koju tajnu koju nam nisu otkrili.

„Paradajz se suši prvo i onda se sušeni paradajz sa uljem i još nekim našim tajnim dodacima pakuje u teglice. Prvo smo probali samo sa maslinovim uljem, ali to ulje je jako i preuzme ukus paradajza pa smo se odlučili za kombinaciju suncokretovog i maslinovog ulja. Svidelo se to prvo nama, našim prijateljima i drugima koji su probali“, kaže Igor Olujić.

Proizvod je tu, a ono što sledi je osvajanje tržišta. Prvi kontakti već su uspostavljeni pa se Davor i Igor nadaju da će njihov čeri paradajz u ulju zadovoljiti i istančane ukuse van granica Srbije.

„Poslali smo naše proizvode, uspostavili kontakte i nadam se da ćemo to i materijalizovati, odnosno da će doći do izvoza ovog našeg paradajza“, dodaje Igor.

Čeri paradajz u ulju sa začinskim biljem, sirom i pikant. To su za sada tri vrste koje proizvode ovi preduzimljivi Somborci. Zaokružili su sami celu priču od rasada, do punih teglica.

  • Autor
    Članci
  • Komentari (1)
    Član 4.154

    Molim Davora i Igora, ako ovo procitaju, da se javer na email: srpko@hila.co.rs, radi plasmana ovog proizvoda na Talijansko  trziste. Srpko Baranac-Hyla Invest d.o.o.-Beograd

Odgovor na: Sušeni čeri paradajz u ulju – proizvod koji osvaja tržište

Napišite komentar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">