Reklama

Sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina ”Vinitaly” u Veroni od 14. do 17. aprila, pred oko 1.200 najvećih kupaca i mnogobrojnih učesnika i posetilaca.

Privredna komora Srbije, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizuje ”Wine vision by Open Balkan” paviljon na sajmu, na kojem će se predstaviti vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, voćnim rakijama, kao i gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije „Food Vision“.

Cilj prezentovanja Vinske vizije Otvorenog Balkana na ovom sajmu u Italiji, jesu novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će se održati od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Inicijativu za organizaciju prve Vinske vizije Otvorenog Balkana pokrenuli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije.

Ove godine na sajmu Vinitaly učestvuje rekordan broj velikih kupaca – 1200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca, izlagača i kupaca – uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta – od SAD, Kanade, Severne, Centralne i Južne Amerike, preko Kine, Azije i Okeanije do Afrike.

Na 56. sajmu Vinitaly, ovog aprila, 4.000 izlagača zauzima više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">