Reklama

Direktor Produktne berze iz Novog Sada Žarko Galetin izjavio je u utorak da očekuje da će otkup pšenice za državne robne rezerve biti završen do kraja nedelje i dodao da je veliko interesovanje poljoprivrednih proizvodjača.

Otkup 59.500 tona pšenice počeo je u petak, po ceni od 20 dinara po kilogramu.

Galetin je agenciji Beta rekao da su već prvog dana svi okruzi u Vojvodini popunili kvote, osim Severnobanatskog okruga koji je tu kvotu popunio u ponedeljak.

„Trenutno su svi okruzi u Vojvodini popunili kvote i četiri okruga iz centalnog dela Srbije – Mačvanski, Podunavski, Pomoravski i Grad Beograd“, rekao je Galetin.

On je dodao da Produktna berza i dalje prima naloge i za ove okruge gde su premašene kvote, u slucaju da bude otkaza, na primer zbog nepotupune dokumentacije ili neodgovarajućeg kvaliteta.

„Izvesno da će biti biti mnogo onih koji su podneli zahtev za prodaju, ali neće moći da udju u grupu potencijalnih prodavaca, jer su količine ograničene“, kaza je Galetin.

Prema njegovim rečima, na Produktnoj berzi nije bilo tehničkih problema i zastoja, ali nije bilo moguće zadovoljiti potrebe svih proizvodjača, jer je 59.500 tona samo oko dva odsto robnog potencijala tržišta pšenice.

Izvor: Beta

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">