Praktikum za KVALITATIVNU SEMI-MIKRO HEMIJSKU ANALIZU obuhvata celokupno gradivo vežbi iz kvalitativne analize predviđeno programom predmeta Analitička hemija za studente Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a može da posluži i drugima koje interesuju takve vrste analize. On obuhvata kraće teorijske osnove kvalitativne hemijske analize, uputstvo za praktičnu kvalitativnu hemijsku analizu neorganskog uzorka semi-mikro tehnikom, hemijske reakcije koje se odvijaju u toku sistematske analize jona i obimnije tablice fizičko-hemijskih konstanti.

U toku pisanja ovog materijala trudili smo se da problematiku predočimo jasno, dopunimo je dugogodišnjim praktičnim iskustvima i detaljnim obrazloženjima pojedinih koraka u analizi. Međutim, i pored toga, svesni smo činjenice da Praktikum verovatno ima i nedostataka, pa će svaka kritika i sugestija pomoći da se uočeni nedostaci otklone u sledećem izdanju.

Autori se najsrdačnije zahvaljuju recenzentima na korisnim i dobronamernim primedbama i sugestijama koje su doprinele konačnom izgledu Praktikuma.

Štampanje ove knjige omogućila su isključivo finansijska sredstva sponzora koji su pokazali razumevanje za naše napore na čemu im se iskreno zahvaljujemo i posvećujemo deo prostora u knjizi.

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">