Reklama

Baveći se više godina idejom da uzgoj puževa na našim prostorima može biti interesantan posao sa značajnim prihodom, pošao sam u potragu za literaturom. Želeo sam da napravim farmu, a saznanja u našoj zemlji su bila veoma oskudna. Do informacija je bilo nemoguće doći jer se delatnost uzgoja puževa čuvala kao poslovna tajna. Upornim traganjem za literaturom uspeo sam da sakupim mnogobrojna izdanja od kraja sedamdesetih do najnovijih izdanja domaćih i stranih autora.

Popularizacijom pužarstva kao poljoprivredne delatnosti, pojavilo se interesovanje za mogućnost bavljenja ovim unosnim poslom, a samim tim i za literaturom. Svoja saznanja i literaturu vrlo rado sam davao Ijudima koji su bili zainteresovani za ovaj posao. u jednom trenutku literaturu je mogla da koristi amo jedna osoba dok su ostali zainteresovani bili uskraćeni za informacije. Pojavila se potreba da iskustva koja sam dobio radeći na farmi i saznanja koja sam stekao iz literature koju posedujem prenesem u jedan jedinstven tekst. Preporučujem budućim uzgajivačima puževa da imaju puno strpljenja i upornosti koja će im sigurno doneti rezultate kakve očekuju. Koristite publikaciju na terenu, biće Vam od koristi!

Milorad Raletić, inž. Boris Bulić i mr Biljana Raletić

Sadržaj

Farme puževa
Uzgoj puževa
Od matičnog jata do prodaje

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">