Reklama


Sedmu godinu za redom Šumadija sajam i grada Kragujevc su domaćini najvećeg jesenjeg festivala poljoprivrede u Srbiji – poljoprivredni sajam Šumadijskog regiona.

Manifestacija se razvijala tokom godina i razvila se u prodajno-izložbeni sajma krava, ovaca, svinja, konja, malih životinja, tako da je danas regionalni festival i ima značajno mesto u kalendaru mnogih odgajivača.

Broj i kvalitet izlagača raste iz godine u godinu, a iz početne izložbe poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije na otvorenom se pretvorila u veliki sajam na preko 10.000 kvadratnih metara i desetine hiljada posetilaca. Danas u modernoj, novoizgrađenoj dvorani obezbedili smo oko 1600 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Od trenutka kada smo izgradili novi objekti bili smo u mogućnosti da se poboljša kvalitet manifestacije i posebna pažnja je usmerena na podršku i stručne sadržaje na Poljoprivrednom sajamu Šumadijskog regiona. Kvalitet je utvrdio obrazovne osnove za razne oblasti poljoprivrede i veterinarske medicine. Cela grupa poljoprivrednih stručnjaka, profesora iz zemlje i inostranstva su učestvovali u diskusijama, prezentacija i okruglih stolova koje smo organizovali prošle godine u Medija centru na sajmu Šumadijskog regiona. Stručnih skupova su stekli veliki uspeh kod poljoprivrednika i doveli do značajnog prisustva medija.

Podizanjem nivoa ovog događaja smo uspeli da obezbedimo, pored naših stalnih sponzora Grada Kragujevac, podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Inženjerske komore Srbije.

Pri planiranju sedmog Poljoprivrednog sajma Šumadijskog regiona, u profesionalnom delu, ćemo se fokusirati na diskusije posvećene profesionalnom korišćenju bio-gasa iz biomase u poljoprivredi, koji je na programu 10. septembra , u Medija centru. Učešće predstavnika je već potvrđena od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Elektro-privrede Srbije, Privredne komore Srbije, Inženjerske komore Srbije, nekih kompanija iz Srbije i Nemačke i druge.

Imajući u vidu naučnu oblast koju smo istakli, nadamo se da ćete pronaći interes za učešće u stručnim diskusijama vezanim za ovu temu, i to će biti izuzetna čast za nas.

Takođe vam predlažemo, u cilju bolje promocije vašeg preduzeća na Poljoprivrednom sajmu Šumadijskog regiona u Kragujevcu, da iznajmi izložbeni štand koji će upotpuniti Vaš nastup na sajmu (Pročitajte priloženi Obrazac prijave za učešće na Sajmu).

Da bi se bliže upoznali sa pravnim okvirom koji srpska država pruža kroz podsticaj za ulaganja u obnovljive izvore energije, možete naći u nastavku na linku sajta Ministarstva rudarstva i energetike, koji vodi direktno do pravnih akata koji regulišu ovu oblast.