Studentska organizacija AIESEC sa lokalnom kancelarijom u Novom Sadu organizuje projekat AGROBIZNIS. Projekat se organizuje treći put u Novom Sadu, u periodu od 1. do 20. decembra, a ove godine realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i u saradnji sa Victoria Group-om, kao i opštinama Irig, Ruma, Sečanj i Beočin. Cilj projekta je podsticanje mladih ljudi da ostanu u svojim mestim i da se bave poljoprivredom, kako bi unapredili i ojačali razvoj svojih opština.

Do sada su održane radionice i predavanja u navedenim opštinama, dok će 17. decembra biti održano predavanje na temu „Specifičnosti GMO organske proizvodnje“ na Poljoprivrednom fakultetu Novom Sadu, u predavaonici H51 sa početkom u 16h. Predavači će biti prof. Dr. Vitomir Vidović i prof. Dr. Anka Popović Vranješ.

Završni deo projekta održaće se u vidu radionica, gde će učesnici imati priliku da sa gostujućim predavačima iz „Victoria group“ obrade temu razvoja biznis plana jednog projekta. Osim ,,Victoria group’’, jedan od predavača je i Goran Sečujski, član Gradskog veća za privredu. Učesnici će na završnim radionicama imati priliku da prođu kroz retrospektivu celog projekta i da se prisete koji su dogadjaji upotpunili projekat u periodu od 1.12. do 20.12. Kao završnica večeri planiran je koktel za sve učeniske na projektu.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih kroz ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo. Prisustvom u 124 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata i svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem humanitarnih, edukativnih i ekoloških projekata pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. Ove godine je proslavljeno 60 godina postojanja organizacije u Srbiji.

Za dodatne informacije, pratite našu Facebook stranicu: www.facebook.com/AIESECNoviSad

Isidora Konstantinović
PR&Events Manager AIESEC Novi Sad
069/436-89-63
isidora.konstantinovic5@gmail.com