Izvor: Tanjug

Peti Forum o organskoj proizvodnji biće održan 23. septembra u Selenči, na kome će učestvovati eksperti i predstavnici državnih i naučnih institucija iz zemlje i inostranstva, najavili su danas organizatori.

Teme izlaganja biće biopesticidi u organskoj proizvodnji, metode kontrole kvaliteta i potvrda autentičnosti organskog proizvoda, značaj i uloga sorte i sortnog semena u organskoj biljnoj proizvodnji, kao i proizvodnja i promet hrane u svetu – stanje i tendencije…

Skup će otvoriti Jozef Gašparovski, predsednik Upravnog odbora Centra za organsku proizvodnju Selenča i prof. dr. Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Učestvovaće i predstavnici srpskog Ministarstva poljoprivrede i trgovine, Ministarstva inostranih poslova Republike Slovačke, udruženja „Serbia Organica“, a prisutni će dobiti i informaciju o realizaciji novog sistema organske poljoprivrede u Srbiji u okviru projekta Republike Slovačke.

Biće organizovan i okrugli sto na temu „Uslovi za prodaju i izvoz organskih proizvoda“, na kome će između ostalog biti reči o plasmanu i kvalitetu organskih poljoprivrednih proizvoda.