Poštovani, Sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Projekat: « POTREBA INOVACIONIH ZNANJA I NAUKE U FUNKCIJI USPONA I ODRŽIVOG RAZVOJA PRIVREDE NA SRPSKOM TRŽIŠTU» nastavljamo sa seminarom koji organizuje Srpska akademija inovacionih nauka u saradnji sa Privrednom komorom Beograda na temu:

GOSPODARENJE I UPRAVLJANJE OTPADOM koji će se održati u sredu, 11.aprila 2012.godine, od 09.45 do 15.30 časova u prostorijama Srpske akademije inovacionih nauka, sala br.1 u prizemlju, Kralja Milana 60 u pasažu Srpska akademija inovacionih nauka sa velikim domaćim i međunarodnim iskustvom, reputacijom na području inoviranja i implementacije najnovijih projekata za rast i razvoj privrede, i kao dobitnici prestižne ovogodišnje nagrade Privredne komore Beograda, odlučila je da zajedničkim snagama i sposobnostima sa Privrednom komorom Beograda, koja uspešno prenosi konkretna i praktična inovativna znanja u privredu, tj. mala i srednja preduzeća, pomogne i stave sebe u funkciju kadrova u privredi u cilju prepoznavanja i rešavanja problema, razvijanje kapaciteta, ostvarivanje dodatne vrednosti MSP i ekonomskom osnaženju preduzeća na srpskom tržištu. Cilj ovog seminara koji će voditi najeminentniji stručnjaci iz oblasti upravljanja otpadom, obnovljive energije, vodjenja projekata, zakonske i pravne regulative,inovacija, preduzetništva i menadžmenta je da se polaznici upoznaju s pravnim aspektom gospodarenja otpadom, načinom sticanja prava korištenja eko oznake, sa strategijom gospodarenja otpadom, ali i sa vrstama otpada, načinima selektivnog sakupljanja i njegovim gospodarenjem, merama za smanjenje otpada i mogućnostima obrade u cilju iskorištavanja vrednih svojstava u materijalne ili energetske svrhe, kao i uklanjanja opasnih svojstava. Polaznici će posle ovog seminara moći da stečena znanja direktno implementiraju u razvoj i unapređenje svojih preduzeća, ali i da na osnovu dobijenih znanja prošire ili pokrenu sopstveni biznis.

Seminar je namenjen privrednicima koji žele upoznati i usavršiti svoje znanje iz oblasti upravljanja i gospodarenja otpadom, pravne i zakonske regulative, zaštite okoliša, implementacije i poboljšanja sistema upravljanja otpadom, kao i stručnjacima i menadžerima na svim nivoima i funkcijama. Zbog velikog interesovanja i promotivne kotizacije molimo Vas ds prijavu pošaljete u što kraćem vremenskom roku zbog ograničenog broja mesta polaznika. Za dodatne informacije zadužena je Snežana Maksimović, iz SAIN- Edukativnog centra putem e-mail: snezanamaksimovic.sain@gmail.com ili preko mobilnog telefona 060/0351-053. U prilogu Vam dostavljamo plan i program seminara i biografije predavača. Prijava učešća se vrši putem interneta, za prijavu kliknite ovde.

Svim polaznicima je obezbeđen radni materijal i dodela sertifikata. Kotizacija pokriva osnovne troškove treninga, literature i osveženja u pauzama i iznosi 5.500,00 dinara.

Program

09.45 – 10.00 Registracija polaznika seminara
10.00 – 10.10 Najava seminara za EKO INOVACIJE iz fonda EU
Dr. Jurgen Henke – ICIP Team Leader
Bosko Nektarijevic – ICIP Team
10.10 – 11.15 Definicija otpada, načini prikupljanja i smanjenja otpada
Reciklaža – iskoristive otpadne tvari Reciklažno dvorište – funkcija i načini za pokretanje biznisa
Akademik dr Dragan Škobalj – ekspert za upravljanje otpadom,
racionalnim gospodarenjem energijom i obnovljivim izvorima energije
11.15 – 11.30 Pauza za kafu
11.30 – 12.30 Transport i odlaganje otpada, Opasan otpad Strategija gospodarenja otpadom
Akademik dr Dragan Škobalj
12.30 – 13.00 Pauza uz osveženje i ručak
13.00 – 13.45 Zakonski propisi vezani za upravljanje otpadom
Neophodna dokumentacija za upravljanje otpadom
EKO znak –moćno sredstvo za povećanje konkurentnosti
Akademik advokat Miroslav – Minja Nikolić
13.45 – 14.45 Održivi razvoj – nužnost povezivanja i dopunjavanja privrede, društva i ekologije
Akademik dr Dragan Škobalj
14.45 – 15.15 Diskusija i zaključci
15.15 – 15.30 Dodela sertifikata Srpske akademije inovacionih nauka

Prijavni list