Reklama

Poštovani,

u programu I. Međunarodnog kongresa nutricionista “Metabolički sindrom”, planirano je vrijeme za predstavljanje znanstvenih radova u obliku postera.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da svoje znanstvene radove pošalju do 01.09.2013. godine na e-mail

hzn.cro@gmail.com ili nutricionizam.os@gmail.com. Radovi poslani nakon 01.09.2013. neće se uzeti na razmatranje.

Znanstveni radovi moraju biti na temu “Metabolički sindrom” i poželjno je da doprinesu kongresu sa najnovijim istraživanjima iz ovog kompleksnog područja.

Znanstveni odbor kongresa će do 10.09.2013. izabrati 5 znanstvenih radova koji će se tijekom kongresa predstaviti u obliku postera o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

S poštovanjem,
Predsjednica Organizacijskog odbora
Maja Gradinjan, mag. nutr.

Rezultati nedavno provedenih istraživanja pokazali su kako Republika Hrvatska pripada u gornji dio ljestvice pretilih nacija sa prosječnim ITM (indeksom tjelesne mase) 26 kg/m2. Kako danas pretilost nije samo estetski problem, već i javnozdravstveni te dovodi do mnogobrojnih komplikacija te pojave kroničnih nezaraznih bolesti, Hrvatski Zbor Nutricionista i Udruga Nutricionizam Balans, 09. i 10. studenog, 2013. godine u Osijeku, u Hotelu Waldinger, organiziraju I. Međunarodni kongres nutricionista «Metabolički sindrom». Cilj kongresa je okupiti multidisciplinaran tim stručnjaka iz područja medicine, biokemije, nutricionizma i kineziologije, jer se jedino multidisciplinarnim pristupom možemo boriti protiv sve veće incidencije metaboličkih poremećaja (nakupljanja masnog tkiva u području trbuha, šećerne bolesti tipa II, visokog krvnog tlaka te dislipidemije) koji karakteriziraju metabolički sindrom, a rezultat su neredovite i nepravilne prehrane te tjelesne neaktivnosti.

Pridružite nam se na predavanjima vodećih stručnjaka u Republici Hrvatskoj kako bi zajednički utjecali na smanjenje incidencije kroničnih nezaraznih bolesti.
Vidimo se u Osijeku!

Phone: 099 3755 100; 091 503 4268; 097 780 8943
Email: hzn.cro@gmail.com; nutricionizam.os@gmail.com
Website: http://www.nutricionizam-balans.com