Izvor: Beta

Gradska opština Lazarevac i PD RB „Kolubara“ 29. i 30. aprila 2011. godine organizuju u Staroj hali Sportskog centra u Lazarevcu 4. Sajam poljoprivrede, ekologije i seoskog turizma – „Kolubara-Fest 2011“. Sajam „Kolubara-Fest“ pokrenut je sa idejom da se poljoprivrednim proizvođačima i stručnjacima iz ovih oblasti pruži mogućnost da razmene iskustva i prošire svoja znanja, a sve u cilju prosperiteta sela.

Najavljujući ovu manifestaciju, na danas održanoj konferenciji za medije, predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Milan Ivković rekao je da će predstojeći sajam podsetiti naše sugrađane da, pored razvijenog rudarstva i industrije, opština Lazarevac ima sjajnu perspektivu i u razvoju poljoprivrede. „Gradska opština Lazarevac ima sve preduslove za ravoj intenzivne poljoprivredne proizvodnje, kao što su velika rekultivisana područja koja su nastala nakon završetka rudarskih radova“, rekao je Ivković i dodao da edukacija poljoprivrednika i ulaganje u poljoprivredu predstavljaju veliku šansu za povećanjem prihoda u ovoj oblasti.

Željko Živković predsednik Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac ovom prilikom izrazio je svoje zadovljstvo zbog uspešne organizacije ovogodišnjeg sajma, i tom prilikom dodao da je, pored teške finansijske situacije, ova manifestacija zadržala kontinuitet i tradiciju. „Samim tim sajam će i ove godine ispuniti svoj osnovni cilj, a to je regionalno povezivanje i međuopštinska saradnja“, zaključio je Živković. Prema rečima načelnika Odeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene delatnosti Vidana Timotijevića, „Kolubara-Fest“ je prilika da lazarevačka aktivna udruženja poljoprivrednih proizvođača pokažu svoja dostignuća i rezultate svog dosadašnjeg rada. Svečano otvaranje 4. Sajma „Kolubara-Fest 2011“ najavljeno je za petak, 29. april 2011. godine u 13,00 časova. Radno vreme sajma je od 10,00 – 19,00 časova, a ulaz za sve posetioce je slobodan.