Reklama

Postovani/a,

Konferencija ISWA Beacon 2010 – Javno – privatno partnerstvo i opasan otpad u zemljama u razvoju u regionima Jugoistocne Evrope, Srednjeg Istoka i Mediterana, u organizaciji Medjunarodne asocijacije za upravljanje otpadom-ISWA, Srpske asocijacije za upravljanje otpadom-SeSWA, Pokrajinskog sekretarijata za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo i Departmana za Inzenjerstvo zastite zivotne sredine i zastite na radu Fakulteta tehničkih nauka, odrzace se u Novom Sadu od 8. do 10. decembra 2010. godine.

Konferenciju ISWA Beacon 2010. svecano ce otvoriti mr Atilio Savino, predsednik Medjunarodne asocijacije za upravljanje otpadom-ISWA uvodnim predavanjem na temu: Klimatske promene i cvrsti otpad. Konferencija ce obuhvatiti sledece teme: Javno – privatno partnerstvo (PPP), Opasan otpad, Medicinski otpad i Upravljanje otpadom: Studije slucaja- Povracaj novca u sistemu ambalaznog otpada i elektronskog otpada.

U sklopu Konferencije bice odrzana radionica u okviru Methane to Markets programa. Radionicu ce voditi strucnjaci Agencije za zastitu zivotne sredine SAD (US EPA), kao i eksperti iz Velike Britanije, Poljske, Ukrajine, Bugarske i americke kompanije SCS Engineers.

Glavni predavaci bice: Atilio Savino, predsednik Medjunarodne asocijacije za upravljanje cvrstim otpadom (ISWA), Tom Frankiewitz, Agencija za zastitu zivotne sredine SAD (US EPA), Swarupa Ganguli, Agencija za zastitu zivotne sredine SAD (US EPA), Chad Leatherwood, SCS Engineers, SAD, Jean Paul-Leglize, rukovodilac radne gurpe ISWA za opasan otpad, Derek Greedy, rukovodilac radne gurpe ISWA za sanitarne deponije, Dimitris Kaliampakos, Univerzitet u Atini, Grcka, i preko 20 predavaca iz Srbije i regiona.

Konferencija ISWA BEACON ima za cilj razmenu znanja i iskustava iz oblasti strateskog planiranja upravljanja otpadom, sto je jedno od trenutno najaktuelnijih tema ne samo u Srbiji vec i u okruzenju. Stratesko planiranje i uspostavljanje odrzivog sistema upravljanja otpadom u vremenu prilicno ogranicenih finansijskih sredstava je od izuzetno velike vaznosti za realizaciju projekata u oblasti upravljanja otpadom i zastite zivotne sredine. Izgradnja regionalnih deponija i regionalna organizacija sistema upravljanja otpadom, sanacija postojecih deponija, primena novih tehnologija iskoriscenja otpada, smanjenje troskova adekvatnog upravljanja otpadom samo su neke od tema kojima se strucnjaci bave na konferenciji.

Preliminarnu agendu konferencije mozete pogledati na web prezentaciji: www.iswabeacon.rs, gde takodje mozete preuzeti i prijavu za ucesce.
Vise informacija mozete dobiti putem e-maila: contact@iswabeacon.rs, web prezentacije konferencije: www.iswabeacon.rs ili na telefon: +381/ (0)21 485-2459

S poštovanjem,

Organizacioni odbor Konferencije ISWA Beacon 2010.
www.iswabeacon.rs