Reklama


Uz degustaciju vina do novih saznanja

Peta po redu Konferencija na temu vina i digitalnih komunikacija EWBC 2012 održaće se u turskom gradu Izmiru od 9. do 11. novembra 2012. godine. Ovaj interesantan i edukativan događaj održava se na godišnjem nivou i traje tri dana. Između ostalog, sastoji se iz niza radionica iz oblasti marketinga i komunikacija, vinskog turizma, fotografije… Ove godine tema konferencije je Izvor što ukazuje na to da je Turska rodno mesto sorte grožđa vitis vinifera, ali takođe i na to da će ove komunikacije na temu vina predstavljajati novi izvor znanja.

Posetioci će imati prilike da se upoznaju sa najnovijim internet tehnologijama, da degustiraju brojne vrste vina, rakija, i naravno – tursku kuhinju. Ovo je jedina međunarodna manifestacija posvećena predstavljanju vina putem najsavremenijih komunikacionih sredstava. Grad Izmir, poznat kao „biser Mediterana“, poseduje brojna arheološka nalazišta koja datiraju iz vremena grčke, rimske i vizantijske civilizacije. Učesnici konferencije mogu posetiti i druge destinacije u Turskoj kao što su Čanakale, Kapadokija, Manisa i Denizli, i to u okviru organizovaniih putovanja gde će upoznavati najrazličitije vrste vina, njihove proizvođače, uživati u ukusima lokalne kuhinje i videti neke od najstarijih i najvažnijih znamenitosti poput Efesa, nacionalnog parka Goreme, džamija, muzeja, crkvi, zamkova, pećina… Sva putovanja ulaze u cenu konferencije i omogućavaju jedno nezaboravno iskustvo. Ova konferencija je podsticaj za građenje međunarodne mreže komunikatora iz oblasti vina, sticanje veština i razmenu iskustava prevazilazeći nacionalne, jezičke i profesionalne granice.

Za više detalja posetite sajt http://ewbc.vrazon.com/

Činjenice i podaci:

EWBC

  • EWBC – Evropska blogerska konferencija na temu vina nastala je 2007. godine od strane facebook grupe koju su činili blogeri koji su se bavili temom vina
  • Od 2008. Konferencija se održava na godišnjem nivou (2008. Španija, 2009. Portugalija, 2010. Austrija, 2011. Italija)
  • Predstavlja najvažniji godišnji događaj na temu vina
  • Cilj konferencije je razmena ideja, širenje kulture vina, komunikacija…