Poljoprivreda i prehrambena industrija imaju važnu ulogu u stvaranju društvenog proizvoda i značajno učestvuju u spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije. Dugi niz godina Srbija ostvaruje suficit u razmeni poljoprivredno prehrambenih proizvoda, što i ubuduće mora biti strateško opredeljenje. Ali i pored toga, kreditna podrška poljoprivredi je nedovoljna, nestimulativna i neprimerena ulozi i značaju poljoprivrede u privrednoj strukturi zemlje, u poređenju sa praksom razvijenih zemalja i zemalja regiona.

U tom cilju Privredna komore Beograda – Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije, Udruženje finansijskih organizacija i Zadružni savez Beograda, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Komercijalnom bankom u Beogradu, organizuju sastanak na temu: Politika kreditiranja poljoprivrede – stanje i potrebe-
Sastanak će biti održan u utorak, 26. juna 2012. godine, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, sala na IV spratu, sa početkom u 11 časova.

Za sve dodatne informacije i potvrdu Vašeg učešća, kontakt osoba: Emil Čukić, tel. 011/ 2642- 483, 2642-688, e-mail: emil@kombeg.org.rs.