Poštovani,

Na inicijativu Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca Srbije, Udruženja poslodavaca Srbije „Poslodavac“ i Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, Ministarstvo privrede Republike Srbije organizuje konferenciju „RESTART“, koja će se održati u utorak 17. decembra 2013. godine sa početkom u 13 sati, u Centru Sava (sala 1/0, Milentija Popovića 9, Beograd).

Na konferenciji će, na predlog privrednika i poslovne zajednice, biti diskutovano o modelu „novog početka srpske privrede“, specifičnostima predloženih izmena zakona o radu, privatizaciji, stečaju i planiranju i izgradnji, rasterećenju troškova poslovanja i poreskoj reformi, razvojnoj politici i merama za rast, rešavanju problema sive ekonomije, opravdanosti subvencija i podsticaja. Takođe, razgovaraće se i o novom modelu investicionog i privatizacionog okvira, koji će definisati načine za rešavanje problema preduzeća u restrukturiranju i ostalih privrednih subjekata u nadležnosti Agencije za privatizaciju i omogućiti aktivno i transparentno učešće svih domaćih i stranih investitora u privatizaciji ovih preduzeća.

U uvodnom delu konferencije „RESTART“ privrednicima će se obratiti:
• Saša Radulović, ministar privrede
• Želјko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije
• Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije
• Diana Gligorijević, predsednik Udruženja poslodavaca Srbije „Poslodavac“
• Žarko Milisavlјević, predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije

Nakon uvodnih obraćanja biće otvorena diskusija prisutnih privrednika na ove i druge teme od značaja za srpsku privredu.

MINISTARSTVO PRIVREDE
Saša Radulović, ministar

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE
Želјko Sertić, predsednik

UNIJA POSLODAVACA SRBIJE
Nebojša Atanacković, predsednik

UDRUŽENјE POSLODAVACA SRBIJE „POSLODAVAC“
Diana Gligorijević, predsednik

ASOCIJACIJA MALIH I SREDNјIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA SRBIJE
Žarko Milisavlјević, predsednik