Izvor: PKS

17. oktobar 2011. godine, 11,00 sati, PKS, Resavska 15, sala 2

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom kraljevine Norveške u Srbiji i Norveškom Agencijom IDN u Beogradu, pokrenula je realizaciju projekta o upravljanju otpadom u klanično-prerađivačkoj industriji u Srbiji. Cilj projekta je poboljšanje tretmana klaničnog otpada na bazi norveške tehnologije i iskustva.

Sistem upravljanja otpadom u zemljama u razvoju kao što je Srbija, prikazuje niz problema, a to posebno važi u industriji za preradu mesa. Ovi problemi su uzrokovani različitim faktorima koji mogu biti tehničke i finansijske prirode. Zbog toga je neophodno da se obezbedi podrška koja je fokusirana na potrebe za poboljšanje tretmana otpada i upravljanje otpadom u Srbiji, posebno u okviru malih i srednjih preduzeća koja posluju u okviru mesne industrije.

Privrednicima će se obratiti predstavnici Privredne komore Srbije, nadležnih ministarstava, norveške agencije i stručnih instituta.

Svoje učešće možete prijaviti popunjavanjem prijavnog lista (prilog) koji ćete poslati na faks: 011/ 3300 959 ili elektronsku adresu: olivera.kominac@pks.rs.