Izvor: http://www.rpkns.com/

U organizaciji Regionalne privredne komore Novi Sad, Privredne komore Srbije i USAID – Projekat za bolje uslove poslovanja, se održava okrugli sto „Reforma inspekcija – okvir za bolje poslovanje“

Skup će se održati u Regionalnoj privrednoj komori Novi Sad, u sredu 15. juna 2011. godine, u Novom Sadu, Narodnog fronta 10, sa početkom u 10.30 časova.

Cilj skupa je: upoznavanje sa stavovima privrede o stanju u pogledu inspekcijskog nadzora, problemima i otvorenim pitanjima poslovnog sektora kao i upoznavanje različitih viđenja potrebnih reformi. Poseban cilj je podizanje svesti o značaju ovog pitanja i potrebi reforme inspekcija. Okrugli sto će biti prilika da se definišu svi predlozi i sugestije koji se odnose na reformu inspekcijskog sistema, te da se ojača platforma za intenzivniju saradnju među svim akterima zainteresovanim za reforme u ovoj oblasti.

Naime, veliki broj privrednih subjekata smatra da su problemi i nerešena pitanja u domenu inspekcijskog nadzora među najznačanijim regulatornim i administrativnim preprekama za poslovanje. Kao problematični i diskutabilni se navode učestalost inspekcijskih poseta i njihovo prekomerno trajanje, predmeti kontrole, preklapanje nadležnosti, nekoordiniranost rada i odsustvo razmene informacija, brojnost inspekcija, uzimanje uzoraka, odnos inspektora prema privrednicima, te korupcija, što sve nepotrebno oduzima vreme i novac privredi, stvarajući joj različite nepotrebne troškove.

Stoga, u nadi da ćemo zajedničkim naporima uz podršku Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Američke privredne komore (AmCham), Unije poslodavaca i Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije bitno doprineti rešavanju opisanih problema koje ima privreda u Srbiji i sprovođenju neophodnih reformi, pozivamo vas na ovaj okrugli sto.

Molimo vas da potvrdite svoje učešće na adresu elektronske pošte: jlimoni@rpkns.com ili preko telefona: 021 4802077 do 13. juna 2011. godine