Izvor: Biznis novine

Udruženje novinara za poljoprivredu „Agropres“ organizovaće sutra konferenciju za novinare na kojoj će biti najavljen Sajam ruralnog razvoja i žena u agrobiznisu od 29. do 31. januara u Kragujevcu, saopšteno je iz tog udruženja

Tokom trajanja Sajma posetiocima će se, pored žena i mladih proizvođača u poljoprivredi, predstaviti i naučne i stručne institucije, izlagači iz sektora usluga u toj oblasti, kao i predstavnici brojnih kompanija koje posluju u agrobiznis sektoru Srbije.

U tri sajamska dana biće održan niz konferencija i tribina, a neke od glavnih tema biće kako ubrzati razvoj poljoprivrede, unaprediti položaj žena i mladih na selu i što brže i kvalitetnije opremiti poljoprivredne proizvođače savremenom mehanizacijom.

Sajam organizuje Udruženje novinara za poljoprivredu „Agropres“ u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a generalni sponzor tog događaja je kompanija „Res trejd“ iz Novog Sada.

Predsednik Upravnog odbora „Agropresa“ Goran Đaković kazao je Tanjugu da će ta manifestacija okupiti oko 100 izlagača iz cele Srbije i Republike Srpske i dodao da je prijavljivanje za učešće na sajmu završeno, jer su sva mesta već popunjena.

On je rekao da će tu sajamsku manifestaciju otvoriti ministar poljoprivrede Saša Dragin, kao i da će skupu prisustovati ambasadori Alžira i Danske, predstavnici američke ambasade u Srbiji, kao i najviši predstavnici EU u Srbiji.

Tokom trajanja sajma biće organizovana po jedna konferencija dnevno, i to na temu obrazovanje u poljoprivredi, ruralni razvoj i žene na selu i stanje poljoprivredne mehanizacije u Srbiji – mogućnosti unapređenja. Sponzor tih konferencija biće „Oportjuniti“ banka.

Kako je najavljeno, na sutrašnjoj konferenciji za novinare, između ostalog, učetvovaće gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Željko Radošević, direktor „Šumadija sajma“ Đorđe Đelić, direktor operacija USAID Agrobiznis projekat Goran Radojević…