Reklama

Poštovani,

u ime Znanstveno-organizacijskog odbora pozivam Vas na sudjelovanje na međunarodnom znanstveno-stručnom skupu XV. Ružičkini dani koji će se održati u Vukovaru 11. i 12. rujna 2014. godine. Organizatori skupa su Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, European Federation of Food Science and Technology-EFFoST i European Hygienic Engineering & Design Group-EHEDG.

Ružičkini dani su tradicionalno okupljanje znanstvenika i stručnjaka iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, biotehnologije, medicinske biokemije i farmacije te kemije u poljoprivredi i šumarstvu i zaštiti okoliša, koje se održava u sjećanje na istaknutog hrvatskog znanstvenika i nobelovca Leopolda (Lavoslava) Ružičku.

Skup se održava pod motom „Danas znanost – sutra industrija“, a ciljevi su promicanje izvrsnosti u znanstvenim i stručnim istraživanjima te implementacija najnovijih znanstvenih i stručnih dostignuća u razvoju gospodarstva.

Rad skupa će se odvijati kroz plenarna predavanja, usmena priopćenja, priopćenja na posterima i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata. Skup će pratiti i brojne druge aktivnosti, od izložbi i prezentacija opreme i uređaja do različitih društvenih aktivnosti.
Vidimo se u Vukovaru!

S poštovanjem,
Predsjednik Znanstveno-organizacijskog odbora XV. Ružičkinih dana
prof. dr. sc. Drago Šubarić

Program

Rad skupa ce se odvijati kroz plenarna predavanja, usmena priopcenja, priopcenja na posterima i sponzorirana predstavljanja gospodarskih subjekata. Skup ce pratiti i brojne druge aktivnosti, od izložbi i prezentacija opreme i uredaja do razlicitih društvenih aktivnosti.

Sekcije

1. Kemijska analiza i sinteza
2. Kemijsko i biokemijsko inženjerstvo
3. Prehrambena tehnologija i biotehnologija
4. Medicinska biokemija i farmacija
5. Kemija u poljoprivredi i šumarstvu
6. Zaštita okoliša